ΓΑΥΡΙΟ 2/8: Κόσμος έφυγε, κόσμος ήρθε...

Μεγάλη κίνηση το απόγευμα της Κυριακής 2 Αυγούστου στο λιμάνι του Γαυρίου. Έφυγαν με τα διερχόμενα μεσημεριανά καράβια 269 ΙΧ και 866 επιβάτες. Και στη συνέχεια με τα δύο τοπικά έφυγαν 210 ΙΧ και 1207 επιβάτες. Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως με τα δύο βραδινά τοπικά ήρθαν 220 ΙΧ και 1575 επιβάτες! Στη φωτογραφία η άνοδος και κάθοδος στο λιμάνι την ώρα εκφόρτωσης του Andros, όπου υπήρξε ένα μικρό μποτιλιάρισμα λόγω εξόδου των ΙΧ από το δεμένο πλοίο και της εισόδου στο λιμάνι των ΙΧ για το επόμενο πλοίο μετά μια ώρα.

 Το λιμεναρχείο ακόμα μια Κυριακή ήταν παρόν με πλήρη δύναμη και τήρησε όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό παρά την μεγάλη κίνηση. Στη φωτογραφία δύο λιμενικοί που έλεγχαν την είσοδο του λιμανιού.  

Μέσα στο λιμάνι επικρατούσε πλήρης τάξη με τα 155 ΙΧ να περιμένου για φόρτωση, ενώ τα 145 που ξεφόρτωνε έβγαιναν από την άλλη πύλη.

 

Παρούσα και η αστυνομία με δύο αστυνομικούς στην άνοδο-κάθοδο. Το μέτρο βοήθησε αποφασιστικά στην ροή των ΙΧ. Μόνο για κάποια λεπτά την ώρα του Andros υπήρξε μια μικρή αρρυθμία. 

 Πάντως τα μέτρα σε γενικές γραμμές λειτούργησαν και το λιμάνι δεν είχε προβλήματα. Υπομονή και προσπάθεια. Μένουν άλλα τρία Σαββατοκύριακα που πρέπει το λιμάνι να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά με την παρουσία και βοήθεια του λιμενικού και της αστυνομίας.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"