Επιχορήγηση 15 ή 20 εκατ. στην ακτοπλοΐα για τη σύνδεση των νησιών...

 

Φωτογραφία αρχείου ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Έρχεται δύσκολος χειμώνας για την ακτοπλοΐα. Με δεδομένη την πιο δύσκολη άνοιξη και το μέτριο καλοκαίρι το υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε να δράσει πριν αρχίσουν οι μαζικές αποχωρήσεις πλοίων από τις γραμμές ενόψει χειμώνα. Έτσι, με τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή δίνεται η δυνατότητα, έως τις 31 Δεκεμβρίου, έκτακτης επιχορήγησης ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ στην ακτοπλοΐα. Αυτό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΕΝ ΑΝΔΡΩ ενδεχομένως το ποσό της επιχορήγησης που ανέφερε η ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να περιοριστεί στα 15 εκατομμύρια € και θα καλύπτει όλες τις γραμμές (ακτοπλοϊκές, πορθμειακές κλπ).

Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αυτή η επιχορήγηση όταν δόθηκε ξανά επιδότηση 5 εκατ. € στην ακτοπλοΐα πριν καιρό οι δύο εταιρείες της γραμμής μας πήραν από 70.000 €. Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται από τα 15 εκατ. να πάρουν μέχρι το τέλος του έτους γύρω στις 200.000 €. Κάτι που μεταφράζεται σε επιδότηση 10 δρομολογίων από τα 60 που θα κάνουν μέχρι το τέλος του έτους. Με τα σημερινά δεδομένα η βοήθεια είναι αρκετά σημαντικά ώστε να διατηρηθούν οι γραμμές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"