Ανεκτέλεστο σήμερα το Superferry και το Σ/Κ από ένα Θεολόγος και Superferry.

Μεσημέρι Τετάρτης 20/1. Το Superferry και ο Θεολόγος στο λιμάνι της Ραφήνας.

Έχουμε γράψει εγκαίρως πως θα υπάρχουν ανεκτέλεστα δρομολόγια στην τρέχουσα περίοδο λόγω της πανδημίας και του μειωμένου μεταφορικού έργου. Ήδη σήμερα Τετάρτη 20/1 το Superferry – όπως κάθε Τετάρτη από τις αρχές του μήνα – είχε ανεκτέλεστο. Και για το Σαββατοκύριακο θα έχουμε δύο ανεκτέλεστα. Ένα το Θεολόγος Σάββατο το απόγευμα – θα μείνει Ραφήνα. Κι ένα το Superferry Κυριακή πρωί από Ραφήνα – θα μείνει Μύκονο από το Σάββατο βράδυ – και θα ξεκινήσει επιστροφή το μεσημέρι για Ραφήνα.

Ακόμα, όπως έχουμε ήδη γράψει με εγκυρότητα πως οι επιδοτήσεις του υπουργείου αναμένεται - καλώς εχόντων των πραγμάτων - να ξεκινήσουν από την Δευτέρα 25 /1. Αλλά ακόμα και αν ξεκινήσουν αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσουν τα ανεκτέλεστα δρομολόγια εντελώς. Έτσι κι αλλιώς το μεταφορικό έργο είναι μικρό καθότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των επιβατών και των ΙΧ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ότι κάποιο περιθωριακό σάιτ του νησιού, που γράφει ευκαιριακά για την ακτοπλοΐα, βιάστηκε να αναφέρει πως οι επιδοτήσεις θα ξεκίναγαν στις 18/1 και πως μερικοί επιπόλαιοι αναγνώστες του έσπευσαν να μάς «διαψεύσουν» για τα ανεκτέλεστα, αποδεικνύει πως η ενημέρωση είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Και δεν μπορούν να την διακινούν ερασιτέχνες, αδαείς ή και επιπόλαιοι αναγνώστες. Στα θέματα της ακτοπλοΐας - που είναι ζωτικά για το νησί μας - χρειάζεται και καλή γνώση του θέματος και αξιόπιστες πηγές στο πεδίο. Διαφορετικά αυτοί που γράφουν βιαστικά και αυτοί που ερμηνεύουν επιπόλαια απλώς παραπλανούν τους κατοίκους...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»