Το Superferry II σε νέες πλεύσεις μέχρι να επανέλθει πάλι στη γραμμή μας

 

Υπεγράφη ναυλοσύμφωνο ενοικίασης 5 εβδομάδων του πλοίου Superferry II από την Golden Star Ferries προς την Sea Jets. To πλοίο ξεκινά από τον Φεβρουάριο μέχρι 10/3 να εκτελεί τρεις φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα μετ΄ επιστροφής.

Στις 10/3 λήγει το ναυλοσύμφωνο και το Superferry ΙΙ επανέρχεται στη γραμμή Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος, ενώ αποσύρεται από την γραμμή μας για ένα μήνα το πλοίο Superferry για την ετήσια τακτική συντήρηση του. Το Superferry θεωρητικά επιστρέφει στη γραμμή στις 10 Απριλίου. Όμως με δεδομένη την πανδημία και το καθυστερημένο Πάσχα (2/5) το πλοίο μπορεί να αργήσει κι άλλο.

Τα παραπάνω δείχνουν πως οι καιροί είναι δύσκολοι για την ακτοπλοΐα και πως όλοι χρειάζονται όλους. Με αυτό κατά νου, αλλά και με την γνώση πως αρκετοί ήταν ψύχραιμοι και μεσολάβησαν σε προγενέστερες περιόδους για να πέσουν οι εντάσεις που υπήρξαν στην ακτοπλοΐα, διαπιστώνουμε με ικανοποίηση σήμερα πλεύσεις σε πιο ήρεμα και συνεργατικά νερά. Κάτι που είναι αναγκαίο για να αντέξει η ακτοπλοΐα και σε αυτή την εποχή της πανδημίας που δοκιμάστηκαν όλοι: νησιά, κάτοικοι, πλοία, πληρώματα, ακτοπλόοι.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»