Αλαλούμ με την απεργία!!! Αναβλήθηκε για την άλλη εβδομάδα!!!

 

Όλοι προετοιμάστηκαν για το μικρό καλοκαιρινό σοκ της αυριανής απεργίας 3/6 μετά από έναν άγονο χειμώνα για τις ακτοπλοϊκές, τον τουρισμό, τα ταξίδια κλπ. Και σήμερα 2/6 παραμονή της απεργίας τα ναυτεργατικά σωματεία που έχουν ακυρώσει την ΠΝΟ (την κατηγορούν για συμβιβασμό και ζητούν "δυναμική ταξική πάλη στους καταπέλτες") την αναβάλουν! Για την επόμενη Πέμπτη 10/6!!!

Χαμός στον προγραμματισμό των πλοίων, στον προγραμματισμό των δρομολογίων, στον προγραμματισμό ταξιδιών για δουλειές και εκδρομές στα νησιά!!! Η αναβολή: για να συντονιστούν καλύτερα με την ΓΣΕΕ!!! Προφανώς δεν είχαν καμία επαφή και κανένα συντονισμό μιας και δεν υπάρχει ΠΝΟ και αυτοσχεδιάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τον επιβάτη, τον εστιάτορα, τον εργαζόμενοι στα νησιά!!!...

Κατανοητά τα αιτήματα των ναυτικών της ακτοπλοΐας. Αν και κατά καιρούς μερικά μοιάζουν ακατανόητα και εκτός τόπου και χρόνου. Όμως το να ξεκινούν απεργία μετά από 8 μήνες lockdown δεν μοιάζει λογικό. Το χειρότερο: το να εξαγγέλλουν απεργία, να την αναβάλουν την προηγουμένη για την επόμενη εβδομάδα και να γίνεται αλλαλούμ σε δρομολόγια και λιμάνια είναι ο απόλυτος ανορθολογισμός.

Τελικά όμως οι συνδικαλιστές του "Ιούνη" αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά πως "νόμος είναι το δίκιο και ο αυτοσχεδιασμός του εργάτη και του ναυτεργάτη" και δεν υπάρχει κανένας νόμος που να προστατεύει - από τον αυτοσχεδιασμό τους το δίκιο του επιβάτη, του εργαζόμενου σε νησί, του ασθενή που πάει στο γιατρό. Ή, μήπως αυτοί δεν έχουν δίκιο και δικαιώματα;

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις σειράς σωματείων των ναυτικών - μιας και δεν υπάρχει ΠΝΟ - που αναβάλουν την αυριανή απεργία! Για να την κάνουν... την επόμενη εβδομάδα!!! Ελπίζουμε να μην την αναβάλλουν πάλι την "ταξική πάλη" στους καταπέλτες!!! Και την πάνε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που περιμένουν πως και πως τα νησιά!...  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

         Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, συντονίζουν τον αγώνα τους με συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το αντεργατικό νομοσχέδιο, που καταργεί το 8ωρο και φέρνει πρόσθετα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση.

         Συμμετέχουμε στην απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή και πραγματοποιούμε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 10 Ιούνη από 00:01 έως 24:00.

Καταγγέλλουμε τη προκλητική μέθοδο τρομοκράτησης  του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των ναυτεργατικών σωματείων που είχαν εξαγγείλει απεργία στις 3 Ιούνη. Αυτές τις προκλήσεις των εφοπλιστών οι ναυτεργάτες τις έχουν ακυρώσει με τον αγώνα τους στους καταπέλτες των πλοίων και με την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα για δουλειά με δικαιώματα, η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Γενικός ξεσηκωμός παντού. Όλοι στην οργανωτική προετοιμασία της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιούνη. Να μην γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα, στα εργασιακά κάτεργα του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του. Αγωνιζόμαστε για το παρών και το μέλλον μας, τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

2 Ιούνη 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Oι νομοθετικές πρωτοβουλίες που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για την κατάργηση του οκταώρου και την παραπέρα συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων επιβάλουν την δυναμική και συντονισμένη αντίδραση όλων των συνδικαλιστικών οργάνων. Τα σωματεία μας συντονίζουν την δράση τους από κοινού και μεταφέρουν μαζί με όλο το Εργατικό κίνημα την εικοσιτετράωρη Πανελλαδική μας απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 10 Ιουνίου 2021 από 00.01 έως 24.00. Δεν θα περάσει η επιχειρούμενη κατεδάφιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Διεκδικούμε:

 -Την ανανέωση όλων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

-Την κατάργηση κάθε αντεργατικού και αντισυνδικαλιστικού νόμου.

-Την κατάργηση του νόμου για τις κουτσουρεμένες Οργανικές συνθέσεις. Καταγγέλλουμε την επιχείρηση εκφοβισμού μας, την οποία επιχείρησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με Ασφαλιστικά Μέτρα της τελευταίας στιγμής και προειδοποιούμε ότι:

-Δεν φοβόμαστε.

-Δεν σκύβουμε το κεφάλι.

Το Ναυτεργατικό Συνδικαλιστικό κίνημα αγωνίζεται και πάλι δυναμικά και αποφασιστικά.

Πειραιάς 2-6-2021

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν. Πάσης Τάξεως Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ. Ε.Ν. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν. Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων Ε.Ν. Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Ε.Ν. Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν. Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών Ε.Ν. Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S, Π/Κ & Ο/Γ Μικρών Αποστάσεων Ε.Ν.