ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021: Πλησιάζουμε το 2019 στους επιβάτες και... το ξεπερνάμε στα ΙΧ!!!

Να ληφθεί υπόψη πως οι αφιξο-αναχωρήσεις το 2021 στο Γαύριο είναι λιγότερες από το 2019.

ΑΝΑΛΥΣΗ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιχειρήσεων που έχουν περιέλθει σε γνώση μας ο Αύγουστος του 2021 εξελίσσεται μέχρι σήμερα 18/8 απρόσμενα ικανοποιητικά αφού πλησιάζει στα επίπεδα του 2019, που ήταν μια από τις καλύτερες  περιόδους των τελευταίων ετών.  Ερωτηματικό αποτελούν οι ημέρες μετά την Κυριακή 22 Αυγούστου αφού οι κρατήσεις μέχρι στιγμής είναι λίγες. Ας ελπίσουμε ότι αυτό οφείλεται στο ρευστό περιβάλλον (πανδημία, οικονομικά θέματα κτλ) που δεν επιτρέπει μακροχρόνιο προγραμματισμό και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν σταδιακά ικανοποιητικές κρατήσεις και για μετά τις 23 Αυγούστου.

Πάντως το σύνολο της τουριστικής περιόδου είναι μειωμένο κατ' εκτίμηση σε ποσοστό 30-35% σε σχέση με το 2019, αφού η περίοδος άργησε να αρχίσει εφέτος (ξεκίνησε Ιούλιο) και έλειψαν οι επισκέπτες από το εξωτερικό όπως π.χ. Ισραήλ, Αγγλία, Ολλανδία, Ιταλία κτλ

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία κίνησης του Λιμεναρχείου Άνδρου (είδαμε και πάθαμε να τα στείλει ο απερχόμενος λιμενάρχης) ο Αύγουστος εξελίσσεται μέχρι στιγμής στα όρια του 2019. Τότε είχαμε όλο τον Αύγουστο 64.020 ΕΠΙΒΑΤΕΣ και 13.480 ΙΧ. Εφέτος είχαμε από 30/7 μέχρι 17/8 39.763 ΕΠΙΒΑΤΕΣ και 11.414 ΙΧ.
 
Τα στοιχεία μας λένε πως ο αριθμός των επιβατών αν τον εξετάσουμε σε προοπτική θα πλησιάσει (ίσως και να περάσει του 2019). Όμως ο αριθμός των αυτοκινήτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος επιβεβαιώνοντας την αλλαγή μοντέλου στην ακτοπλοΐα που επέφερε η πανδημία, καθώς ολοένα και περισσότεροι μετακινούνται με ΙΧ.
 
 
Εξετάζοντας πιο προσεκτικά τα στοιχεία της κίνησης διαπιστώνουμε πως επιβεβαιώνεται και το μοντέλο της Άνδρου ως νησί του Σαββατοκύριακου ή των λίγων ημερών που κυριαρχεί λόγω της εγγύτητας με την Αττική (δύο ώρες με συμβατικό πλοίο). Κάτι που λέει πως η στόχευση του Δήμου Άνδρου στην Αττική ήταν έξυπνη. Και η κίνηση αυτή αποτυπώνεται από το γεγονός πως όσοι οι επιβάτες και ΙΧ ήρθαν κατά τι λιγότερα απήλθαν. Αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στην κίνηση του Δεκαπενταύγουστου. Στη συνολικά κίνηση του μηνός Αυγούστου μέχρι σήμερα διαπιστώνουμε πως υπάρχει μια απόκλιση -25%. Που σημαίνει πως μερικοί που ήρθαν έμειναν περισσότερο χρόνο. Αυτό είναι ένα επιπλέον θετικό στοιχείο.
 
Ακολουθούν τα στοιχεία του λιμεναρχείου Άνδρου:
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ

  Από 12/8 μέχρι 17/8  
  ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΙΧ ΔΙΚΥΚΛΑ
ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ 11.414 2.876 312
ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΡΑΦΗΝΑ 11.321 2.783 250
       
  Από 30/7 μέχρι 17/8 
  ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΙΧ ΔΙΚΥΚΛΑ
ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ 39.763 10.219 950
ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΡΑΦΗΝΑ 32.117 7.575 621
 
 


 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κομπάζεις την ρουφιανιά σου;...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν κομπάζουμε για τίποτα. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΡΥΒΕΙ ΣΑΝ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Δεν είναι ρουφιανιά να επισημαίνεις την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.
Υποστηρίζετε μήπως τον απερχόμενο λιμενάρχη γιατί συμπλέει ΠΟΛΙΤΙΚΑ μαζί σας και κάνει ότι μπορεί να μπλοκάρει οτιδήποτε γίνεται στο Γαύριο; Αυτό γράψαμε και μας έβαλε "πάγο"! Με ποιο δικαίωμα; Κάνει κατάχρηση εξουσίας. Θέλει να φύγει από την Άνδρο επευφημούμενος την αντιπολίτευση και εσάς τους ανώνυμους συμπαραστάτες του; Κανένα πρόβλημα. Αυτός επέλεξε πολιτικό μετερίζι.
Εμείς απλώς αναφέραμε στους ανωτέρους του τις διακρίσεις σε βάρος μας και την υπέρβαση καθήκοντος στην χρήση των στοιχείων...
Νομιμά και απλά...
Την καλησπέρα μας
ΥΓ Φυσικά οι ύβρεις σας δημοσιεύονται περικομμένες...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Έχετε πάθει εμμονή με τον λιμεναρχη. Εντωμεταξύ μονο καλο του κάνετε αφου η δυσφήμηση συνήθως είναι η καλύτερη διαφήμιση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Οταν δεν τηρεί τα νόμιμα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ. Και οφείλουμε να το γράψουμε. Επιπλέον από ότι φαίνεται στο Γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και του αρχηγείου του Λιμενικού δεν πιστεύουν όσα γράφετε εσείς. Απόδειξη πως 25 λεπτά μετά το μέηλ και το τηλεφώνημα μας με την κατάσταση που επικρατεί στη διαχείριση των στοιχείων μας απεστάλησαν όπως-όπως κάποια στοιχεία!!!.
Άλλωστε εδώ και 3-4 μήνες ενημερώνουμε το υπουργείο για όλες τις υπερβάσεις που έχει κάνει. Ίσως για όλα αυτά έχασε την πολυπόθητη μετάθεση του προξενικού λιμενάρχη!!! Βλέπετε κάποιοι αρμόδιοι ξέρουν καλύτερα από εσάς κάποια πράγματα...
Την καλησπέρα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro