Και ο Θεολόγος αποχαιρέτησε εντυπωσιακά για εφέτος την Άνδρο!...

Ο Θεολόγος αποχωρεί αποχαιρετώντας για εφέτος...

Η Κυριακή 10/10/21 ήταν η μέρα των αποχαιρετισμών. Μετά το Superferry II και ο Θεολόγος που αποχαιρέτισε εντυπωσιακά το Γαύριο κι αποχώρησε για εφέτος από την γραμμή μας για την ετήσια συντήρηση του. Δυό λόγια για τον αποχαιρετισμό του πολύπειρου καπετάν Μάκη Σκιαδά και ενός πλοίου πιστού και σταθερού επί 14 ολόκληρα χρόνια στην γραμμή μας.

Ενός πλοίου που στήριξε την Άνδρο και τα νησιά μας πάντα με πολλούς τρόπους. Πιο χαρακτηριστικός στην πολύμηνη καραντίνα του 2020 όταν πηγαινοερχόταν μόνο του κρατώντας την επικοινωνία με τα αποκομμένα από τον έξω κόσμο νησιά. Όπως έλεγε στο τηλέφωνο ναυτικός παράγοντας: "Δεν θα ξεχάσω πως μια μέρα το πλοίο έφυγε από Ραφήνα με 17 επιβάτες για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο! Δεν θυμάμαι με πόσους έφτασε Μύκονο. Με έναν ή δύο;" Κι όπως έλεγε τοπικός παράγοντας των Κυκλάδων στη Ραφήνα: "Να ξέρεις πως επί 14 χρόνια είναι το πλοίο που χτίζει την Μύκονο!!! Και στο ενδιάμεσο ρίχνει και τα μπετά στην Άνδρο!"

Τα βίντεο της εντυπωσιακής κυκλικής στροφής του αποχαιρετισμού του Θεολόγου έστειλαν ο Φραγκίσκος Γαλαίος και η Χαρά Γαλαίου. Η επεξεργασία τους είναι του Εν Άνδρω...

Αυτό το πλοίο προχτές το βράδυ αποχαιρέτισε για εφέτος την Άνδρο με τρόπο εντυπωσιακό. Ξεκίνησε από την πάνω προβλήτα κατευθυνόμενο βόρεια. Έκανε μια κυκλική στροφή. Σαν πιρουέτα σε μπαλέτο, σε αργή κίνηση. Γύρισε κοιτάζοντας με την πλώρη το Γαύριο. Ολοκλήρωσε την στροφή του. Έκανε αναστροφή. Κι έφυγε σφυρίζοντας συνεχώς, ενώ αυτοκίνητα και καΐκια το χαιρετούσαν. 

Στιγμές συγκίνησης. Στιγμές αποχαιρετισμού, που μόνο τα νησιά καταλαβαίνουν. Και μόνο ο καπετάνιος και το πλήρωμα νοιώθουν, καθώς ζυμώνονται με τα νησιά και τους κατοίκους καθημερινά χωρίς να γνωρίζουν καθημερινές ή σχόλες επί 10 ολόκληρους μήνες. Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ και η Άνδρος εύχονται ότι καλύτερο στον καπετάνιο και στο πλήρωμα του Θεολόγος και το περιμένουν πάλι στη γραμμή το 2022...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Με την αποχώρηση του Θεολόγου και του Superferry II η Άνδρος εξακολουθεί να έχει τέσσερα δρομολόγια την μέρα και τον Οκτώβριο καθώς το απογευματινό δρομολόγιο του ανέλαβε το Andros και το πρωινό του Andros το Αικατερίνη. Το απογευματινό (μέχρι Πάρο) του Superferry II ανέλαβε το Superferry. Και το πρωινό του Superferry ανέλαβε το ταχύπλοο Super Express. Με τον τρόπο αυτό η γραμμή παραμένει μέχρι το τέλος της εφετινής σεζόν (31/10) ενισχυμένη.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"