NEWSBEAST: Απόδραση στην αρχοντική Άνδρο με τις υπέροχες παραλίες και τα ψηλά βουνά

 

 (Η αναγνώστρια μας Βάσω Τσακίρη από τον Κάτω Άγιο Πέτρο βρήκε και μας έστειλε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Neswsbeast με αναφορά την Άνδρο του καλοκαιριού που τώρα ξεκινά. Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση διαπιστώνουμε πως η διαφημιστική καμπάνια της Επιτροπής Τουρισμού της Άνδρου μέρα με την μέρα αποκτά και εφέτος υπόσταση στην Αττική, τον πλέον κοντινό και πολυπληθή προορισμό για το νησί μας. Και το δημοσίευμα του Newsbeast βοηθά στην κατεύθυνση αυτή.

Μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο του Δήμου Άνδρου Ν. Μουστάκα για την εφετινή καμπάνια και μας είπε πως θα συνεχίσουν την οικονομική. αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική διαφημιστική καμπάνια στο metro στα λεωφορεία και σε γωνιές του κέντρου της Αθήνας. Καθώς και στοχευμένα δημοσιεύματα στις μεγάλες ιστοσελίδες της Αθήνας. Η επιτυχία των προηγούμενων χρόνων - όπου με μικρό οικονομικό κόστος είδαν αποτελέσματα θα συνεχίσει κι εφέτος. Συγχρόνως εξακολουθεί η Άνδρος να εκπροσωπείται σε τουριστικά fora με ηλεκτρονικό τρόπο και να προβάλλεται και διεθνώς.

Στα πλαίσια αυτά έχουν προσκληθεί και δημοσιογράφοι από βρετανικά και γερμανικά μέσα ώστε να βρεθούν στην Άνδρο και να γράψουν για το νησί. Ήδη έχουν έρθει δύο εξ αυτών από μεγάλα μέσα της Αγγλίας και της Γερμανίας. Δημοσιεύουμε παρακάτω αυτούσιο το κομμάτι και τις φωτογραφίες που το συνοδεύουν και που προβάλουν την Άνδρο στην Αττική μέσω του NEWSBEAST - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

Η Άνδρος πάντα θα αποτελεί διαχρονική επιλογή για μια απόδραση αστραπή από το κλεινόν άστυ τόσο με θαλασσινή, όσο και με αρχοντική αύρα. Αυτό το ιδιαίτερο νησί των Κυκλάδων, που συνδυάζει την άγρια ομορφιά με τα νερά του Αιγαίου, την πλούσια φύση με την κοσμοπολίτικη και συνάμα ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα στη Χώρα και τις ονειρικές παραλίες δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στην καρδιά όλων όσοι λατρεύουν τις Κυκλάδες.

Με μεγάλη ναυτική παράδοση, λοιπόν, η Άνδρος ενδείκνυται για τις πρώτες ανοιξιάτικες εξορμήσεις με άρωμα καλοκαιριού, για αναζωογονητικές αποδράσεις από το κλεινόν άστυ, τώρα που ο καιρός ανοίγει.

Η κοντινή της απόσταση από την Αττική, το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες, την έχει αναδείξει σε δημοφιλή προορισμό, τόσο για μια εξόρμηση του Σαββατοκύριακου, όσο και για ημερήσια εκδρομή από το κλεινόν άστυ.

Η περιήγηση στη Χώρα της Άνδρου αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία, καθώς ο πανέμορφος οικισμός είναι καλαίσθητος και φιλόξενος. Μην παραλείψετε τη βόλτα στον κεντρικό δρόμο μέχρι την πλατεία του Αφανή Ναύτη, εκεί που το νησί μοιάζει να βουτά στη θάλασσα. Πάνω στο μικρό νησάκι είναι χτισμένο το μεσαιωνικό ενετικό κάστρο κι ακολουθεί η βραχονησίδα με τον φάρο Τουρλίτη.

Απαραίτητη η στάση για καφέ κάτω από τα πλατάνια της πλατείας, αλλά και η επίσκεψη στα εξαιρετικά μουσεία της. Όπως το εκπληκτικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ναυτικό Μουσείο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει την πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή εκθεμάτων που συνδέονται με τη ναυτική ιστορία του νησιού. Το λιμάνι του νησιού είναι το Γαύριο, πρωτεύουσα η Χώρα και ένας από τους πιο δημοφιλείς οικισμούς της το Μπατσί.

Η Άνδρος έχει πολλές και όμορφες παραλίες, άλλες αμμώδεις κι άλλες βραχώδεις, όπως το Νημπορειό, η Χρυσή Άμμος, τα Γιάλια, ο Χαλκολιμιώνας, ο Ζόργκος. Στον Όρμο Κορθίου ξεχωρίζουν οι παραλίες Της Γριάς το πήδημα και Μπουρός. Είναι όμως έντονο και το ορεινό στοιχείο στο νησί, με τέσσερις σχεδόν παράλληλες οροσειρές και κυριότερα βουνά και κορυφές τους Αγίους Σαράντα, το Πέταλο, το Κούβαρο αλλά και τη Ράχη. Πλούσια σε νερά η Άνδρος, είναι γνωστή για τα ρέματα και τις πηγές της, όπως τη Σάριζα, στα Αποίκια.