Η βρετανική "Sun" ήρθε κι έφυγε από την Άνδρο χωρίς μια ενημέρωση ή ένα δελτίο τύπου!!!

 

Σε προσωπική βάση η έλευση και η αποχώρηση των δύο δημοσιογράφων της βρετανικής "SUN" στην Άνδρο. Ακόμα και η μια και μοναδική φωτογραφία τους από την επίσκεψη τους είναι κι αυτή προσωπική και από το προσωπικό προφίλ του υπεύθυνου του Δήμου Άνδρου!!!

Εδώ και μερικές μέρες δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας "The Sun" ήταν στην Άνδρο προσκεκλημένοι άγνωστο από ποιον. Το μάθαμε και προσπαθήσαμε να μάθουμε τι και πως για να ενημερώσουμε τους ανδριώτες. Ο υπεύθυνος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου με τον οποίο επικοινωνήσαμε είπε πως "θα μας ενημερώσει" εν ευθέτω χρόνο. Περιμέναμε. Εν τω μεταξύ και η εταιρεία FAST FERRIES που είχε δώσει τα δωρεάν εισιτήρια μας πρότεινε ένα ρεπορτάζ όπου θα φαινόταν και η δική της συμβολή. Τους είπαμε πως περιμένουμε τον υπεύθυνο Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, που έχουμε μιλήσει, ο οποίος θα μάς ενημερώσει σχετικώς. 

Περιμέναμε εμείς. Περίμεναν και αυτοί. Και περιμένοντας μας είπαν πάλι από την FAST FERRIES για την "SUN". Είπα πάλι πως περιμένουμε τον αρμόδιο του Δήμου. Και περιμέναμε. Μέχρι που το μεσημέρι της Παρασκευής λάβαμε σε κοινοποίηση στο facebook από τον κ. Λοτσάρη ένα κείμενο κάτι σαν δελτίο τύπου αναρτημένο στο προσωπικό προφίλ του υπεύθυνου όπου σε θριαμβευτικό στιλ και με την προσωπική φωτογραφία του "διαφήμιζε" την έλευση και την αποχώρηση των Άγγλων δημοσιογράφων και την χαρά τους που ήρθαν στο νησί.

Που πήγαν; Τι κάλυψαν; Τι είδαν και τι τους άρεσε; Και τόσα άλλα θα μάς τα πουν στο ρεπορτάζ τους όταν το γράψουν και όταν ο αρμόδιος θα το κοινοποιήσει! Αν το κοινοποιήσει. Γιατί τελευταία όσα γράφονται δεν τα μαζεύει και δεν τα κοινοποιεί. Είτε είναι από ενέργειες του Δήμου είτε τυχαία. Απλώς τα βρίσκουν οι αναγνώστες μας και μας τα στέλνουν!

Κατάληξη της προσωπικής ανακοίνωσης στο facebook του αρμόδιου του αρμοδίου για την διάδοση/συγκάλυψη του γεγονότος Ν. Μουστάκα ήταν πως "ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά" κλπ όσους συνέβαλαν στην επίσκεψη! Και αναφέρει την Fast Ferries Andros και το δίκτυο CTN Andros. Όλα αυτά στο προσωπικό προφίλ του!!!

Αυτό το "μη δελτίο τύπου" στο προσωπικό προφίλ του ο κ. Μουστάκας το θεωρεί... "επαγγελματικό"!!! Και τις δημόσιες ευχαριστίες αυτών που πλήρωσαν τις εκφράζει μέσα... από το ιδιωτικό προφίλ του!!! Προφανώς κατά τον κ. αρμόδιο για τον Τουρισμό οι ανδριώτες δεν άξιζαν ένα ρεπορτάζ, το οποίο είχαμε ζητήσει κι εμείς και το είχε ζητήσει και η FAST FERRIES, που συνέβαλε στην έλευση των δημοσιογράφων. Προφανώς οι δημόσιες δράσεις" και "δημόσιες ευχαριστίες" στον τουριστικό τομέα δεν αφορούν τα ΜΜΕ της Άνδρου, αλλά μόνο τα προσωπικά προφίλ όσων έχουν "δημόσιες αρμοδιότητες". Λυπούμαστε που γράφουμε τα παραπάνω, αλλά είναι η δεύτερη φορά σε δύο χρόνια που επισημαίνουμε μια τέτοια στάση...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"