ΜΥΛΟΣ: Beach-Bar τεσσάρων αστέρων, τριών εποχών με εντυπωσιακό πρωινό και όχι μόνο...

Αρκετοί αναγνώστες μάς υπέδειξαν και μάς σύστησαν το νέο παραλιακό μπαρ (beach-bar) στον Μύλο, στην περιοχή του Όρμου Κορθίου. Κάναμε μια βόλτα την Δευτέρα 1η Αυγούστου το πρωί. Μια ώρα που σύμφωνα με την προτροπή φίλου ήταν η καλύτερη γιατί σερβίρει εντυπωσιακό αμερικάνικο πρωινό (μπουφέ) με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Τηλεφωνήσαμε από την προηγουμένη στη Μαρία Γλυνού. Καταφέραμε να αργήσουμε 20 λεπτά. Πρώτη έκπληξη: την ώρα του ραντεβού τηλεφώνησε η Μαρία. Είπαμε πως είμαστε καθ΄οδόν. Για τα ελληνικά δεδομένα εξαιρετική η ακρίβεια στο ραντεβού. Για τα αμερικάνικα δεδομένα - από όπου ήρθαν οι νέοι επενδυτές - η ακρίβεια ήταν κανόνας...

 Φτάνοντας, μια δεύτερη έκπληξη. Είδαμε ένα λίαν εντυπωσιακό σκηνικό. Ομπρέλες, αλλά και ξαπλώστρες με ειδικά σχεδιασμένα σκίαστρα στην αμμουδιά. Λόγω της πρωινής ώρας και του κυματισμού δεν υπήρχαν κολυμβητές στην παραλία. Αυτί άρχισαν να φτάνουν την ώρα που φεύγαμε...

Πλησιάσαμε και κοιτάξαμε απ' έξω το μπαρ. Μια ακόμα έκπληξη. Ένα εντυπωσιακό ημι-υπαίθριο ξύλινο μπαρ. Με τζάμια ανάλογα με την φορά του αέρα ώστε να αποκλείει την άμμο. Κι ορθάνοιχτο από την άλλη πλευρά. Τα τζάμια μπαίνουν και βγαίνουν ανάλογα με τον αέρα. Το μπαρ γεμάτο...

Βρήκαμε τον ιδιοκτήτη Χρήστο Γλυνό στην κουζίνα. Μικρή, αλλά εντελώς καινούρια και πλήρως εξοπλισμένη. Και τον Χρήστο να ετοιμάζει πρωινά με επιδεξιότητα και άνεση. Εδώ σταματήσαμε να μετράμε τις εκπλήξεις κι αρχίσαμε τις ερωτήσεις. Ο Χρήστος Γλυνός, τέταρτη γενιάς Ελληνοαμερικάνος (ο προπάππους έφυγε από το Κόρθι το 1890 για το Κονέκτικατ) σπούδασε σεφ στην Αμερική. Πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του σε ηλικία 17 ετών άνοιξε το πρώτο εστιατόριο. Και μέσα σε λίγα χρόνια είχε τέσσερα!!! Το να μαγειρεύει ήταν τόσο απλό γι' αυτόν όσο και το να αναπνέει...

Επέστρεψε στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας 2000-2010. Επέστρεψε σταδιακά στην Άνδρο από το 2013 μέχρι το 2019 όπου ξεκίνησε μια τουριστική επιχείρηση στην οποία το beach-bar είναι το πιο γνωστό μέρος της. Περιλαμβάνει ακόμα ένα ξενοδοχείο με σουΐτες στον Όρμο, μια μεζονέτα στο ίδιο μέρος,  ένα υπαίθριο γκαράζ στον Όρμο για τους πελάτες του, ένα τουριστικό κατάλυμα στο Κοχύλου και τρεις σουΐτες στον Κάτω Άγιο Πέτρο. ..

Όμως το μπαρ είναι αυτό που τον έκανε γνωστό στην κοινωνία του Κορθίου. Κομψό, παραλιακό, με καθημερινό πλούσιο και ιδιαίτερο πρωινό. Το 70% των πρωινών πελατών του είναι ξένοι! Το 30% Έλληνες. Οι ξένοι ήταν πάντα συνηθισμένοι σε πλούσια πρωινά. Οι Έλληνες τα ανακάλυψαν αργότερα...

Σερβίρει πρωινό μέχρι τις 11:00. Σερβίρεται ο καθένας από μια απίστευτη ποικιλία ενός αμερικάνικου πρωινού σε όποια ποικιλία και ποσότητα θέλει κάποιος και με μόνο 7.5 ευρώ! Από αυγά σε όλες τις εκδοχές, μπέικον, σάντουιτς, πίτσες, κοτοπουλάκια σε φύλλο σφολιάτα κλπ. Και ότι καφέ θέλει καθένας. Είναι τώρα να μην πηγαίνεις μια πρωινή βόλτα μέχρι τον Μύλο για πρωινό; Και πάνε πολλοί. Πάρα πολλοί. Από πελάτες του ξενοδοχείο και τις σουΐτες μέχρι Κορθιανοί και ανδριώτες. Είναι τόσοι πολλοί που κάποιοι δεν χωράνε μέσα και τρώνε έξω...

Ο Χρήστος Γλυνός έχει σκοπό να διαμορφώσει την παραλία περισσότερο με καθίσματα και τραπέζια ώστε να μπορεί να κάθεται κόσμος κι έξω. Ξεκίνησε από εφέτος τον Απρίλιο και ήδη έχει κάνει πολλά. Όμως είναι άνθρωπος που κάνει πολλά. Και στο Κονέκτικατ ξεκίνησε με 4 εστιατόρια και μετά μπήκε στα... βιοκαύσιμα!!! Μάζευε τα τηγανισμένα λάδια από τα δικά του εστιατόρια αρχικά. Επεκτάθηκε και έφτασε μέχρι 4.000 εστιατόρια και 20.000 λίτρα σε τρεις πολιτείες: Κονέκτικατ, Μασαχουσέτη, Νέα Υόρκη. Όταν η επιχείρηση μεγάλωσε πολύ την πούλησε έναντι σημαντικού τιμήματος. Και σκέφτηκε να γυρίσει στην Ελλάδα και στο Κόρθι όπου είχε στενούς δεσμούς με τον ξάδελφό του, τον αείμνηστο δήμαρχο Γιάννη Γλυνό. Το Κόρθι ήταν ένας τόπος αναφοράς και αγάπης γι΄αυτόν. Έτσι γύρισε κι επένδυσε εδώ...

Και σκοπεύει να επενδύσει περισσότερο. Θέλει να επισκευάσει τον παραδοσιακό μύλο. και να τον προσφέρει στην κοινότητα του Κορθίου! Έχει ήδη συνεννοηθεί με τον δήμαρχο που είναι ανοικτός και μιλά με την αρχαιολογία νεωτέρων μνημείων. Στόχος ο μύλος του Κορθίου να δουλεύει (!) και να γίνει η αναφορά και το τοπόσημο της περιοχής...

Ο Χρήστος έχει ιδέες, Έχει διάθεση. Όμως συναντά απρόσμενες δυσκολίες. Είδε κι έπαθε να φτιάξει εξαιρετικές τουαλέτες για το μπαρ. Καταγγελίες, διαμαρτυρίες, ενστάσεις. Για δύο πεντακάθαρες και όμορφα φτιαγμένες από ξύλο τουαλέτες. Τις έφτιαξε όμως ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα. Τις δώρισε στο Δήμο για να μπορέσει το μπαρ να έχει τουαλέτες ευπρεπείς και να μην τρέχουν οι άνθρωποι στα χωράφια. Οι τουαλέτες των υπαίθριων μπαρ, οι τουαλέτες των λιμανιών - κάτι πολύ συνηθισμένο στα πολιτισμένα κράτη - στην Άνδρο δεν γίνονται εύκολα αποδεκτές - όπως έδειξε η πείρα μέχρι σήμερα. Για κάποιο παράξενο λόγο αρκετοί αντιδρούν και προτιμούν... τα χωράφια! Όμως ο Χρήστος Γλυνός επέμεινε και το μπαρ, καθώς και η περιοχή του Μύλου ανέβηκαν μια σκάλα στον πολιτισμό...

Ο Χρήστος Γλυνός έχει μια επένδυση στον Όρμο (ξενοδοχείο και μπαρ) στην οποία δημιούργησε 10 νέες θέσεις εργασίας. Υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη. Μόνιμου κάτοικου Όρμου, που έφτασε στο νησί σαν... ερωτικός μετανάστης!!! Παντρεύτηκε κι ήρθε στην Άνδρο. Ταίριαξε με τον Χρήστο κι ανέλαβε διευθυντής στις επιχειρήσεις στο Κόρθι. Ξεκίνησαν τον Απρίλιο εφέτος και σκοπεύουν να δουλέψουν και τον Σεπτέμβριο. Όσο πάει λένε...

Λένε πως πίσω από έναν επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα. Στην περίπτωση του Χρήστου Γλυνού το λεχθέν επαληθεύεται απολύτως. Γνωρίσαμε την Μαρία Γλυνού, σύζυγο και σύντροφο του Χρήστου από όταν αυτός ήταν 23 ετών κι αυτή 20. Πήγαινε για σπουδές στα κομπιούτερ και στον δρόμο... έστριψε και παντρεύτηκε!!! Από τις Κροκεές Λακωνίας αυτή. Όπως χαριτολογεί: είναι μια από τους 300 του Λεωνίδα! Ζήσανε μαζί. Κάνανε τρία παιδιά που ζουν στην Αμερική κι έχουν και εγγόνια. Έχουν φτάσει αισίως στην έκτη γενιά Ελληνοαμερικάνων. Και πορεύονται ασταμάτητα μαζί. Ήρθαν μαζί στην Ελλάδα. Μπήκαν στις επιχειρήσεις ακινήτων πριν μπουν στον τουρισμό. Με συνεχείς και πρωτότυπες ιδέες τις οποίες έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν και στην Άνδρο, που έχει ανάγκη τέτοιες δημιουργικές παρουσίες για να πάει μπροστά...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"   

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα υπόσκαφα στης ''Γριάς το Πήδημα''' πότε θα τα κάνει;;;;Αυτή θα είναι μια σπουδαία επένδυση για το Κόρθι....

This comment was minimized by the moderator on the site

μπραβο! μπραβο!

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι επενδυσεις ειναι σημαντικες ειδικα οταν προβαλλουν το χαρακτήρα του εκάστοτε τόπου. Η Ανδρος εχει εξαιρετικα τοπικα προιπντα και ντοπια κουζίνα. Οπως ολες οι κυκλάδες. Αυτα θελουν προβολη και ενισχυση. Δε νομιζω οι Ξενοι που επισκεπτονται την Ανδρο να αναζητούν .......αμερικανικο πρωινο σε ενα κυκλαδονήσι! Αυτο δειχνει απαξίωση του τόπου

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν νομίζετε τι; Το μπαρ ήταν γεμάτο. Η τιμή είναι 2 φορές κάτω. Και μιλάμε για ΠΡΩΙΝΟ όχι για γεύμα. Αλήθεια που ακριβώς προσφέρουν πρωινό ανδριώτικης κουζινας; Σε ποια μπαρ ή ξενοδοχεία; ΄Έχετε πάει σε πολλά μπαρ που να προσφέρουν για ανδριώτικο πρωινό; Και από τι απαρτίζεται αυτό;
Κυρία Καπερναράκου βιάζεστε. Απαξίωση είναι ένα μπαρ κόσμημα και δύο ξενοδοχειακές μονάδες 5αστερες; Πόσα 5στερα έχετε δει στην Άνδρο; Απαξίωση είναι ένα πλούσιο πρωινό - πλήρες γεύμα - με μόνο 7,5 ευρώ;
Αλήθεια από τι απαρτίζεται το Ανδριώτικό ή το Κυκλαδίτικο πρωινό στα ξενοδοχεία; Ξέρετε; Από ψωμί, βούτυρο, μαρμελάδα ή μέλι. Και αυγά βραστά; Τέτοια σερβίρουν και στην Ολλανδία...
Περιμένουμε απάντηση για το τι είδους πρωινό τρώνε οι Έλληνες, οι Κυκλαδίτες και οι Ανδριώτες και που το σερβίρουν αυτό; Για να το προβάλουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το ΚΌΡΘΙ έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους με οράματα και φιλοδοξίες...
Ο Θεός να δίνει υγεία σ' αυτόν και στην οικογένεια του για να μπορεί να ολοκληρώσει τά σχέδια του...
Πολλά συγχαρητήρια.....