ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ "ANDROS QUEEN"

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ"

Επτά μήνες μετά την πρώτη άφιξη του ANDROS QUEEN, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, η παρέα του www.ellinikiaktoploia.net επισκέπτεται το νέο απόκτημα της GOLDEN STAR FERRIES και παρακολουθεί από κοντά την πορεία των εργασιών σε αυτό.

Το υπό μετασκευή Andros Queen. Γενική άποψη.

Με ολικό μήκος 134 μ. πλάτος 21 μ. βύθισμα 5,70 μ., ολική χωρητικότητα 7.005 τον., δυνατότητα μεταφοράς 390 ΙΧ ή 90 Φ/Γ, 1400 επιβάτες και ταχύτητα 22 κόμβων, το ANDROS QUEEN σίγουρα θα στολίζει τις Κυκλάδες και θα εξυπηρετεί τα νησιά μας, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη, καλύπτοντας τις εφοδιαστικές και συγκοινωνιακές τους ανάγκες.

Μεγάλα ολοφώτεινα παράθυρα σε όλο το τοίχωμα φέρνουν την εικόνα της θάλασσας μέσα στο σαλόνι και στους επιβάτες του πλοίου.

Το πλοίο μετά την μετασκευή του θα διαθέτει στο Deck 8 καμπίνες επιβατών με 106 κρεβάτια, ενώ στο Deck 7 που θα είναι όλοι οι άνετοι κοινόχρηστοι χώροι θα υπάρχουν σαλόνια διακεκριμένης & οικονομικής θέσης, καθίσματα αεροπορικού τύπου, καταστήματα, κ.α. Επίσης θα προστεθούν βάρκες και γενικά θα είναι ένα πλοίο που παρόλο που θα δρομολογηθεί απο την Ραφήνα θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τις περισσότερες γραμμές του Αιγαίου.

Παράθυρα μεγάλα και ορθάνοικτα σε όλο το μήκος και το πλάτος του πλοίου που κάνουν τον επιβάτη να νοιώθει την αίσθηση του θαλάσσιου ταξιδιού στο σαλόνι του πλοίου. 

Το Ναυπηγικό γραφείο που έχει αναλάβει το project είναι του κ. Θανάση Κοπούκη ενώ το  αρχιτεκτονικό γραφείο που θα αναλάβει θα είναι αυτό του κ.Τάκη Δρακάτου. Στη μετασκευή συμμετέχουν η VDN IPPOKAMPOS για τα εσωτερικά και τις καμπίνες , η ΑΝΤΩΣΗ για τον αερισμό και τον κλιματισμό , η ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΑΤΟΣ Σ. για τα ελασματουργικά , η ΣΑΚΑΝΤΑΝΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, & ΣΙΑ Ε.Ε. για τις μηχανολογικές εργασίες  και η ΑΛΦΑ για τις σωληνουργικές εργασίες. Όλο το safety του πλοίου , σωστικός και πυροσβεστικός εξοπλισμός τοποθετούνται καινούρια , καθώς επίσης και όλα τα μέσα πυροπροστασίας (μονώσεις παράθυρα Α0, fire detection). Να πούμε πως ο πρώτος δεξαμενισμός του πλοίου στην Ελλάδα θα γίνει, εκτός απροόπτου, στις 16/1/2023, στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ του Ο.Λ.Π.

Γκαράζ μεγάλο δύο επιπέδων. Κάτω κυρίως για φορτηγά και νταλίκες, αλλά και για ΙΧ. Πάνω κυρίως για ΙΧ.

Να ευχαριστήσουμε τους κ.κ. Γιώργο και Δημήτρη Στεφάνου, τον CSO της GOLDEN STAR FERRIES κ.Ηλία Γρηγοράτο καθως και τον Ύπαρχο του ANDROS QUEEN Cpt Νίκο Περαντινό για την άδεια, την επίσκεψη και την φιλοξενία στο πλοίο.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Απάντηση στον ΣΚ
Το υπουργείο ναυτιλίας όταν βγάλει διαγωνισμό για αγωνη γραμμή πρέπει να την καλύψεις max 10 μήνες τον χρόνο δεν μπορείς να έχεις 2 γραμμές.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και αν τρελαθεί και ο Παναγιωτάκης και σου φέρει κανένα πλοίο τύπου blue star mykonos η chios που θα σου κάνει 1ωρα και 30 λεπτά εσυ με ποιό θα ταξιδέψεις; ανδριωτη;

This comment was minimized by the moderator on the site

μα εφόσον μπει στον ανταγωνισμό το τον θεολογο το απογευμα με τη χωρητικότητα του είναι βεβαιο ότι δεν θα του αφήσει αλλο περιθωείναι πιθανότερο να φυγει το κοκκινο από τη γραμμη και να μεινει μονο το μπλε το απογευμα και συντομα η ανδριωτικη εταιρεια θα κυριαρχησει στη γραμμη οριστικα, οπως παλια ο Πολέμης

This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα ενδεχόμενο που καλύπτει κ τον αρθρογράφο αλλά κ τον Χαρίλαο Ζα. θα ήταν να είναι καλοκαίρι το πλοίο Ανδροτηνομυκονια, κ το χειμώνα που μένουν λιγότερα πλοια να γυρνάει σε άγονη γραμμή, ώστε να έχει δουλειά όλο το χρόνο ..με ένα σμπαρο 2 τρυγόνια....ειδωμεν....

This comment was minimized by the moderator on the site

Να θυμάσαι όταν θα γίνει ότι στο είπα εγω ο Χαρίλαος. 100 κρεβάτια στην Ραφήνα δεν πουλιούνται με τίποτα. Και στην γραμμή του Πρέβελη το γκαράζ και οι καμπίνες θα είναι φουλ για 12 μήνες το χρόνο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το πλοίο θα έρθει ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ραφήνα στην γραμμή Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Οι καμπίνες γίνονται για να μπορεί να πάει σε άλλη γραμμή σε περίπτωση ανάγκης. Όμως η δρομολόγηση του είναι σύμφωνα με την εταιρεία στη Ραφήνα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Με 100 κρεβάτια μίνιμουμ που ζητάει το υπουργείο ναυτιλίας για αγωνη γραμμή μάλλον το μέλλον του θα είναι εκεί. Και μάλλον την αγωνη του Πρέβελη. Προσωρινά για Άνδρο Τήνο Μύκονο μπορεί και Ικαρία.

Χαρίλαος ζα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μήπως δεν παρακολουθείτε τα πράγματα; Ο ανταγωνισμός είναι με το Θεολόγος κι όχι με την Ικαρία που φαντάζεστε εσείς. Η γραμμή μας δουλεύει 12 μήνες τον χρόνο με δύο πλοία. Τα άλλα που λέτε δουλεύουν 4-5 μήνες. Ποιος φτιάχνει πλοίο εκατομμυρίων για 4 μήνες τον χρόνο; Στη Ραφήνα θα μείνει το πλοίο. Σας το λέει και η Ελληνική Ακτοπλοΐα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ελπίζω να δρομολογηθεί στα νερά της Άνδρου!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θα δρομολογηθεί σε απογευματινό δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή έτυχε να συνεργαστώ με την εταιρεία του ναυπηγικού γραφείου του κυρίου Κοπούκη στον Πειραιά μέσω μιας εκ των προηγούμενων θέσεων εργασίας μου και λόγω του οτι είδα ορισμένες από τις δουλειές που έχει διεκπεραιώσει το συγκεκριμμένο γραφείο, θα ήθελα να τονίζω οτι η Golden Star επέλεξε ένα εκ των καλύτερων ναυπηγών στον τομέα αυτό. Η εν λόγω εταιρεία έχει συνεργαστεί και με άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Fast Ferries σε μετασκευές πλοίων κετος των άλλων. Τα τελευταία χρόνια τα νησιά της Ανδρου, Τήνου και Μυκόνου από τη γραμμή της Ραφήνας τουλάχιστον, έχουν ικανότατα και αξιόπλοα πλοία που τηρούν όλους τους κανονισμούς ασφάλειας και ταυτόχρονα εξυπηρετούν στο μέγιστο δυνατό τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών αυτών.