Αρχίζει η εκβάθυνση για κατασκευή μαρίνας στο Γαύριο

Ο άδειος πλέον χώρος στο τέλος της παραλίας Γαυρίου όπου θα αρχίσουν οι εκσκαφές το αμέσως επόμενο διάστημα.

Απομακρυνθήκαν με εντολή του λιμεναρχείου Άνδρου όλες οι βάρκες από το τελευταίο μέρος της παραλίας Γαυρίου γιατί αρχίζει το αμέσως επόμενο διάστημα η δεύτερη φάση της εκβάθυνσης του λιμένα Γαυρίου. Το έργο γίνεται με χρηματοδότηση κι επίβλεψη του υπουργείου Υποδομών. Την χρηματοδότηση πέτυχε η διοίκηση του Δήμου Άνδρου μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, που αφορούσε την εκβάθυνση του κυρίως λιμανιού για τα πλοία, που έχει ήδη ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Η διοίκηση του Δήμου σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο σχεδίασε τη δημιουργία μαρίνας σκαφών αναψυχής στο λιμάνι του Γαυρίου. Η μαρίνα - όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες - θα δημιουργηθεί στα αβαθή σημεία της προκυμαίας στο τελευταίο μέρος του λιμανιού που μέχρι σήμερα έδεναν μόνο βάρκες. Στόχος της εκβάθυνσης είναι η δημιουργία μαρίνας βάθους τεσσάρων μέτρων ώστε να δένουν μεγάλα ιστιοπλοϊκά σκάφη στο τελευταίο μέρος της παραλίας και να αξιοποιηθεί όλος ο χώρος που μέχρι σήμερα παρέμενε ανεκμετάλλευτος κι έδεναν μόνο απλές βάρκες.

Για να γίνει όμως μαρίνα εκτός της εκβάθυνσης, οι εργασίες της οποίας θα διαρκέσουν λίγες εβδομάδες, θα χρειαστούν και πλωτές προβλήτες η αγορά των οποίων θα γίνει με χρήματα από το νέο λιμενικό Ταμείο Άνδρου, του οποίου η οριστική λειτουργία θα γίνει από το νέο έτος μετά την τελική αποτίμηση των χρημάτων του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, που είναι ήδη υπό εκκαθάριση με ποσοστά 60% για την Τήνο και 40% για την Άνδρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η πλωτή πλατφόρμα θα έρθει στο Γαύριο με ρυμουλκά και οι εργασίες της εκβάθυνσης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2023. Μετά θα γίνει μελέτη της μαρίνας και θα γίνει στη συνέχεια διαγωνισμός προμήθειας των πλωτών προβλητών. Οι αδειοδοτήσεις, η  εγκατάσταση και η ολοκλήρωση του όλου έργου προβλέπεται μέχρι το τέλος 2023.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ κύριε Μπασαντή μάλλον δεν έχετε σταθεί ποτέ με βοριά στο σημείο ακριβώς όπου περιγράφετε οτι θα δημιουργηθεί η μαρίνα μεγάλων σκαφών. Είναι ακριβώς μπροστά από τους δύο φούρνους του Γαυρίου και όταν φυσάει βόρειος άνεμος (το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του έτους δυστυχώς έχουμε βοριάδες στο λιμάνι), δεν μπορεί να σταθεί τίποτε όρθιο εκεί. Πόσο μάλλον πλωτή πλατφόρμα! Αντί λοιπόν να σχεδιάζονται πλωτές λύσεις μετά την εκβάθυνση, καλό θα ήταν να σχεδιαστεί λύση σταθερής τσιμεντένιας αποβάθρας ή ντόκου για το σημείο. Οπως και να το περιγράψουμε, είναι το ίδιο. Νομίζω οτι και οι επαγγελματίες αλιείς της περιοχής θα συμφωνήσουν ως προς την δυσκολάι της κατάστασης όταν φυσάει βόρειος άνεμος στο σημείο από την στεριά προς τον χώρο του λιμανιού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το Γαύριο είναι το μόνο λιμάνι.
Και να μην ξεχνάμε ότι πριν γίνει η πρώτη
Εκβάθυνση τα καράβια σκάρωναν στο βυθό,
ενώ κάποιοι για 5 χρόνια έβγαζαν χαμογελαστές
Φωτό στα σόσιαλ.

Αυτά!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ολα ωραία και καλά. Τα πάντα από τη δημοτική να αναπτυχθεί τουριστικά μονο η περιοχή της Υδρούσας. Για Το λιμάνι της χώρας το οποίο είναι η ντροπή του νησιού δεν περισσεύει ούτε σεντς.