ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ: Σημαντική η κίνηση το τριήμερο. Προσοχή στον καιρό!...

Με την Καθαρή Δευτέρα να ολοκληρώνεται με νοτιάδες, αφρικανική σκόνη και σχετικά ζεστό καιρό, κλείνει το τριήμερο-τετραήμερο της Αποκριάς. Καράβια ήρθαν γεμάτα και φεύγουν γεμάτα. Ο πλειοψηφία του κόσμου αψήφησε τις προγνώσεις που έλεγαν πολύ πιο δύσκολα πράγματα ήρθε στην Άνδρο για τριήμερο. Κυρίως ήρθαν οι παραθεριστές και οι έχοντες σπίτια. Και δεν ήταν λίγοι. 

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Άνδρου - που έβγαλε εγκαίρως δελτίο τύπου - ήρθαν από την πέμπτη το απόγευμα μέχρι και το Σάββατο το πρωί κοντά 2.700 επιβάτες και 700 ΙΧ. Καθόλου τυχαίο πως γέμισαν αυτοκίνητα οι δρόμοι της Άνδρου. Η αύξηση σε σχέση με πέρσι ήταν σημαντικη στους επιβάτες (περίπου 750 άτομα), αλλά ελάχιστη στα ΙΧ (8 αυτοκίνητα).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Καλημέρα σας και καλή σαρακοστή. Σας αποστέλλουμε συνημμένα στατιστικά επιβατικής κίνησης για το τριήμερο καθαράς Δευτέρας έτους 2022 και 2023 προς ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού. Με εκτίμηση Λ/Χ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

«Αυξημένη προσοχή λόγω έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με πρόγνωση της Ε.Μ.Υ., για αύριο Τρίτη 28-02-2023 στη θαλάσσια και παράκτια περιοχή της Άνδρου, θα αναπτυχθούν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι έντασης 5-7 bf και τοπικά 8 bf με βαθμιαία μικρή εξασθένηση.

2. Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη από τους ιδιοκτήτεςκυβερνήτες ορμούντων πλοίων/σκαφών, όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια τους, για τη διατήρηση θέσης πρόσδεσης και αγκυροβολίας τους, και τη συνεχή παρακολούθηση θέσης όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών πλοίων ή/και σκαφών, για την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους.

Συνιστάται αυστηρά όπως μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, ναυταθλητικοί όμιλοι και επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο εξέλιξης των ανωτέρω ισχυρών καιρικών φαινομένων. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αριθ. 20 (Β΄ 1929/2018), σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και όταν υφίσταται μειωμένη ορατότητα, απαγορεύεται η διενέργεια θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

3. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αναγνωστών τους.