Περισσότερα πλοία και δρομολόγια πλέον: Ξεκινά η σεζόν στα νησιά...

Λιμάνι Ραφήνας, απόβραδο Τρίτης 21 Μαρτίου, ώρα 18:20, αναμένουμε το Superferry - που φτάνει σε λίγα λεπτά - και μάς ξαφνιάζει το Αικατερίνη - που κάνει ελιγμό πρόσδεσης στην θέση 8. Τηλεφωνούμε στην εταιρεία και βγαίνει η είδηση: από την Πέμπτη 23 Μαρτίου η γραμμή μας θα έχει πλέον δύο πρωινά πλοία, το Αικατερίνη στις 7:30 και το Superferry στις 7:50 και στις 17:30 το απόγευμα το Andros Fast Ferries. Τρία λοιπόν τα πλοία στη γραμμή μας γιατί αυξήθηκε το μεταφορικό έργο καθώς μπαίνουμε σιγά-σιγά στη σεζόν. 

Όλα αυτά μέχρι τις 7 Απριλίου όταν θα επιστρέψει από το ετήσιο σέρβις του ο Θεολόγος στις 17:30 το απόγευμα και θα πάει το Andros πρωινό με το Superferry. Και το Αικατερίνη θα μπει στη γραμμή Τήνου-Μυκόνου-Νάξου. Και θα έχουμε μέχρι του Αγίου Πνεύματος τρία πλοία. Του Αγίου Πνεύματος θα δρομολογηθεί και το Andros Queen, το νέο πλοίο της Golden Star, στις 16:30 και θα έχουμε πλέον τέσσερα πλοία. Όμως από την Πέμπτη 23 Μαρτίου ξεκινά η σεζόν με τρία πλοία πλέον.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το πρώτο κρίσιμο της σεζόν καθώς είναι 25η Μαρτίου και η Τήνος γιορτάζει τον Ευαγγελισμό. Αναμένεται μεγάλη κίνηση προς Τήνο για τον λόγο αυτό η Golden Star αποφάσισε να ενισχύσει την γραμμή περαιτέρω με ένα επιπλέον δρομολόγιο το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου στις 18:15 για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Έτσι ο κόσμος που θα θελήσει να μετακινηθεί προς τα νησιά και ιδίως την Τήνο να έχει τέσσερα δρομολόγια εκείνη την μέρα. 

Να σημειώσουμε πως ήδη τα πλοία πάνε κι έρχονται με καλές πληρότητες, καθώς η Μύκονος έχει δεκάδες συνεργεία που πάνε κι έρχονται και δεκάδες νταλίκες με υλικά για τον ίδιο λόγο. Η Άνδρος ακολουθεί με πολλούς μετακινούμενους και ΙΧ που ετοιμάζουν σπίτια κλπ για τις Θεοσκεπάστου και το Πάσχα και η Τήνος στη συνέχεια που ξεκινούν οι επισκέψεις θρησκευτικού τουρισμού κι αναμένεται να ανέβει από τώρα πολύ. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η γραμμή και τα τρία νησιά έχουν κίνηση. Και τα πλοία πήραν εμπρός.

Τέλος από τον κόσμο που κατέβηκε από το Superferry διακρίναμε πολλά συνεργεία, αλλά και αρκετούς νεαρούς τουρίστες. Ανάμεσα τους και τους πρώτους κινέζους εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οι πληροφορίες από το λογιστήριο του Superferry είναι πως δεν πρόκειται για ομαδικές αφίξεις από Κίνα για την ώρα, αλλά για αρκετούς μεμονωμένους κινέζους που ζουν στην Ευρώπη και επιλέγουν για οικονομικούς λόγους διακοπές στη Μύκονο στην πολύ αρχή της σεζόν που όλα είναι ακόμα ήρεμα και οικονομικά. Έξυπνοι και σβέλτοι οι νεαροί κινέζοι...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"