Έρχεται σε δέκα μέρες το νέο ταχύπλοο απόκτημα των αδελφών Στεφάνου!

Από σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 η GOLDEN STAR FERRIES απέκτησε ένα νέο, όμορφο και πολύ γρήγορο ταχύπλοο. Το πλοίο θα έρθει εντός 10 ημερών στην Ελλάδα από την Σουηδία, που βρίσκεται. Ανήκε στην εταιρεία Gotlandsbolaget. Ναυπηγήθηκε το 2006 στα ναυπηγεία της FINCANTIERI, έχει μήκος 122,20m, πλάτος 16,65m και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 40 κόμβων μεταφέροντας 780 επιβάτες.

Μιλήσαμε σήμερα το μεσημέρι στον Δημήτρη Στεφάνου ο οποίος ήταν λίαν ενθουσιασμένος για το νέο απόκτημα της Golden Star. Μας είπε πως: "το πλοίο είναι σχεδόν καινούριο και εντελώς έτοιμο. Δεν χρειάζεται παρά μόνο μια είσοδο-έξοδο επιβατών που θα προστεθεί στα ελληνικά ναυπηγεία μόλις έρθει. Κι αυτό γιατί οι κανονισμοί στην Ελλάδα θέλουν δύο ξεχωριστές θύρες (αυτοκινήτων και επιβατών) και δύο ξεχωριστούς καταπέλτες. Μετά από αυτή την μετασκευή το πλοίο θα είναι έτοιμο να δρομολογηθεί. Κάτι που θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι. Το που θα δρομολογηθεί μένει να συζητηθεί με τους αρμόδιους στο υπουργείο Ναυτιλίας και τις ανάγκες που θα προκύψουν, καθώς εφέτος προβλέπεται μια πολύ ανεβασμένη τουριστική χρονιά".

Η συζήτηση μας ήταν τηλεφωνική. Από την μεριά του Δημήτρη Στεφάνου, που μίλησε και εκ μέρους του αδελφού του Γιώργου, ήταν ενθουσιαστική, καθώς η Golden Star αναπτύσσεται πλέον σε μια αξιόπιστη ναυτιλιακή με ξεχωριστά και εντελώς ανακαινισμένα πλοία. Το καλοκαίρι θα έχει στο Αιγαίο δύο εξαιρετικά συμβατικά και δύο ξεχωριστά ταχύπλοα. 

Περισσότερα προσεχώς...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"