Filio Guesthouse & Βeach Βar: Το Κυπρί σε άλλο επίπεδο...

 
(Αφορμή για όσα ακολουθούν στάθηκε ένα ευγενικό mail με το οποίο δύο νέοι άνθρωποι, ο Γιώργος Γούλιας και η Μιμή Τσέτσου, εξηγούσαν χτες σχετικά με το beach bar που έχουν στο Κυπρί και την δραστηριότητα τους ως ξενοδόχων στην ίδια περιοχή. Κίνητρο της επικοινωνίας ήταν φωτογραφία που αναδημοσιεύσαμε τυχαία από δημοσίευμα του Ζούγκλα.gr. Μιλήσαμε στη συνέχεια στο τηλέφωνο με έναν λίαν ευγενικό νέο, που μέσα στην κρίση ξεκίνησε μια οικογενειακή τουριστική επιχείρηση στην όμορφη παραλία στο Κυπρί.
Θυμίζουμε πως μέχρι το 2012 το Κυπρί ήταν όμορφο, έρημο και άδειο. Ελάχιστοι το επέλεγαν για μπάνιο και ψυχαγωγία.Εδώ και 10 χρόνια χάρη σε ανθρώπους που επένδυσαν επιχειρηματικά στην περιοχή είναι από τις δημοφιλέστερες και θεαματικότερες παραλίες της Άνδρου χάρη στην άνεση της, στα ωραία ξύλινα παραλιακά μπαρ, στα μικρά ξενοδοχεία του και στους δεκάδες φίλους του ναυταθλητισμού, που πηγαίνουν εκεί. Για το Κυπρί και τις όμορφες καλοκαιρινές εικόνες του έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές. Ιδίως για τα ναυταθλητικά δρώμενα που που έχουν οργανωθεί εκεί κατά καιρούς από τον πρωταθλητή Ελλάδος στην κωπηλατοσανιδα Γιώργο Φράγκο. 
 
 
Κάπως έτσι σκέφτηκαν ο Γιώργος και η Μιμή να συστηθούν και να συστήσουν και την δική τους δουλειά στο Εν Άνδρω. Έτσι το περασμένο καλοκαίρι έστειλαν ένα πολύ ευγενικό γράμμα με ωραιότατες φωτογραφίες, το οποίο παράπεσε μέσα στον καλοκαιρινό φόρτο. Με αφορμή το τηλέφωνο για την τυχαία δημοσίευση φωτογραφίας της παραλίας προχτές γνωρίσαμε τηλεφωνικά τον Γιώργο και συζητήσαμε διεξοδικά για την προσφορά τον beach bar και των επιχειρήσεων τουρισμού στην αναπτυσσόμενη Άνδρο.
Στο τέλος ο Γιώργος ρώτησε ευγενικά για το μέηλ που έστειλε πέρσι το καλοκαίρι. Εξηγήσαμε πως μάλλον παράπεσε μέσα στα πολλά που έρχονται κάποιες εποχές. Μας το ξανάστειλε και σκεφτήκαμε πως εκτός από καταγγελίες για τα beach bar του νησιού μας καλό θα ήταν να δημοσιεύσουμε και να θυμίσουμε και την προσφορά τους στην άνοδο του καλοκαιρινού τουρισμού σε ένα νησί που πλέον το 60% των μόνιμων κατοίκων του και η συντριπτική πλειοψηφία των νέων του εξαρτάται από τον τουρισμό με πολλούς τρόπους - Διαμαντής Μπασαντής)
 
 
Κύριε Μπασαντή  καλημέρα σας,
Λέγομαι Γιώργος Γούλιας και  μαζί με την σύζυγο μου Μιμή Τσέτσου διευθύνουμε το κατάλυμα Filio Guesthouse στο Κυπρί Άνδρου.Στο Filio Guesthouse περιλαμβάνεται το beach bar  Filio Beach House και η κουζίνα μας με την ονομασία Koliandros .
Θα ήθελα αρχικά να σας εκφράζω τον θαυμασμό μου για την τεράστια προσήλωση, αποφασιστικότητα και αγάπη  με την οποία διαχειρίζεστε το δημιούργημα σας , το   Εν Άνδρω. Συχνά διαβάζω άρθρα σας που μιλούν για την ανάγκη μιας σύγχρονης τουριστικής ανάπτυξης, με ενέργειες και διαδικασίες (που άλλα νησιά έχουν εφαρμόσει εδώ και δεκαετίες ) καθώς και για την ενίσχυση που προσφέρουν στο τουριστικό προϊόν μας οι οργανωμένες παραλίες.
Εγώ και η Μιμή αν και προερχόμαστε από διαφορετικά επαγγέλματα (αρχιτέκτων μηχανικός εγώ, νηπιαγωγός η Μιμή) το 2013 αποφασίσαμε εν μέσω οικονομικής κρίσης να αναλάβουμε την επιχείρηση ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων της οικογένειας μου και να την εξελίξουμε  σε κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαιτέρως.
Η επαγγελματική μας αυτή κίνηση συνέπεσε με ανάλογες κινήσεις επιχειρηματιών της περιοχής και αυτή η συλλογική προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε μια δεκαετία το Κυπρί να μεταμορφωθεί  από μια παραλία με μερικούς λουόμενους τον Αύγουστο, σε έναν  από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για διαμονή, μπάνιο, άθληση και φαγητό.
Φέτος προχωρήσαμε στην φωτογράφιση της επιχείρησης με drone και ακόμα και εμείς που το ζούμε εντυπωσιαστήκαμε. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το τελικό video που έχουμε αναρτήσει καθώς και φωτογραφίες από την παραλία Κυπρί με τις επιχειρήσεις της. Τα αρχεία που σας στέλνω μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε με όποιο τρόπο επιθυμείτε . 
 
Με εκτίμηση 
Γιώργος και Μιμή