ΠΡΟΣΟΧΗ: Τρίτη φάση της κακοκα...
Θέση βαρομετρικού χαμηλού και υετός (βροχή/χιόνι) το πρωί της Δευτέρας 18/1 Βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά το βράδυ της Κυριακής 17/1, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η τρίτη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και τις ισχυρές βροχοπτώσεις στις νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Ιδιαίτερα στα δυτικά της Κρήτης υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.
ΑΝΔΡΟΣ: Πρώτο χιόνι στην Κουβά...
Με το που ανοίξαμε το viber στις 9:00 έφτασε τοι πρώτο μήνυμα από τους φίλους, αναγνώστες και εν δυνάμει ανταποκριτές μας σε όλη την Άνδρο. Πρώτος ήταν ο Γιάννης Χαλάς από το Swell. Αλήθεια ποιος θα περίμενε πως Κυριακή πρωί, του Αγίου Αντωνίου, ο Γιάννης Χαλάς θα άνοιγε το Swell. Συνήθως στην προ πανδημίας εποχή ήταν ώρα που πήγαινε για ύπνο! Τώρα πρώτος και καλύτερος στο καφέ-μπαρ. Η φωτογραφία τα έλεγε όλα. Το πρώτο χιόνι στην Άνδρο, όπως φαινόταν από τα ανοικτά του Νειμποριού. Το μήνυμα λίαν κατατοπιστικό: "Καλημέρα. Την έβγαλε ο Φώτης ο προπονητής από το σκάφος." Χαράματα κι ο Φώτης με το σκάφος στη θάλασσα. Το πρώτο χιόνι λοιπόν στην Άνδρο από τα ανοικτά του Νειμποριού...
Αλλοπρόσαλλη κακοκαιρία. Ψύχος...
  Ο "Λέανδρος" μπαίνει για τα καλά στην Ελλάδα από σήμερα... Για το Σάββατο μίλησε ο μετεωρολόγος Γ. Καλλιάνος για πιθανότητα χιονιού στην Εύβοια. Με βάση αυτή την πρόβλεψη η Άνδρος είναι στα όρια του ψυχρού κύματος που θα κρατήσει μέχρι Τετάρτη. Ειδικότερα ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε για κακοκαιρία με... εκπλήξεις αναφερόμενος στο κύμα ψύχους που εισβάλει στη χώρα. 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Ήρθε ο "Λέανδρος" κ...
 Επιτέλους έφτασε ο "Λέανδρος" κι έφερε τον χειμώνα στην Άνδρο. Από το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου έφτασε το πρώτο κύμα του χειμώνα στην Άνδρο με βροχή και αστραπές. Με τα σημερινά δεδομένα της παρατεταμένης χειμωνιάτικης καλοκαιρίας το κύμα της κακοκαιρίας μοιάζει ευλογία. 
Ο σκονισμένος ήλιος στην Άνδρο...
Κατηφορίζαμε από τον Αμόλοχο. Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. Η μέρα ήταν ζεστή και πνιγηρή από μια σκόνη που άπλωνε παντού θαμπώνοντας τα πάντα. Ξαφνικά κοιτώντας τον ήλιο που έδυε μείναμε άναυδοι. Αυτό δεν ήταν δύση όπως τ0ν ξέραμε. Αυτός δεν ήταν ο ήλιος όπως τον ξέραμε. Η αφρικάνικη σκόνη της Σαχάρας που έχει κυριεύσει την ατμόσφαιρά έπνιγε τον ήλιο. Ήταν ένας ήλιος ξέπνοος. Σκονισμένος. Μπαϊλντισμένος. Άτονος. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ζεστή. Με ένα κουραστικό και πνιγηρό αέρα. Φορούσαμε τις μάσκες όχι τόσο για τον κορονοϊό όσο για την πνιγηρή ατμόσφαιρα. Σταματήσαμε το αυτοκίνητο κι αρχίσαμε την φωτογράφιση...
Τραβέρσο ανάποδο πορεία προς τ...
Σάββατο 9/1/21. Ώρα 16:00. Ένα βαρύ λευκό σύννεφο φορτωμένο με σκόνη κάθεται στην κορυφή των Γερακόνων και απλώνει νοτιοδυτικά στην κοιλάδα της Χώρας. Οι κορυφές του βουνού χάθηκαν. Η Πανάχραντος και τα Φάλικα λες και δεν υπάρχουν. Ατμόσφαιρα θαμπή και υγρή. Μυρίζει σκόνη! Ο νοτιάς των ημερών θάμπωσε την Άνδρο και το Αιγαίο. Το νησί ταξιδεύει απόψε με "τραβέρσο ανάποδο, πορεία προς το νοτιά!" θα λέγαμε παραλλάσσοντας τον Καββαδία... 
Οι «New York Times» έβαλαν την...
  Η «NYT» σε μεγάλο αφιέρωμά της επιλέγει και προβάλλει 52 αγαπημένους προορισμούς για το 2021. Και η Ελλάδα, με ένα από τα εκπληκτικά νησιά της, βρίσκεται στη λίστα.  Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση με την Άνδρο.
"Παγωμένο Φεγγάρι", η τελευταί...
  Το "παγωμένο φεγγάρι" πάνω από τις στέγες της Χώρας. Επεξεργασία φωτογραφιών ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Ένα 24ωρο πριν από την έλευση του νέου χρόνου, μια φωτεινή, ολοστρόγγυλη Πανσέληνος γέμισε φως τον ουρανό. Το βράδυ της Τετάρτης 30/12/20, στον ουρανό σκαρφάλωσε η τελευταία πανσέληνος του 2020 και της δεκαετίας 2011-2020. Την πανσέληνο του Δεκεμβρίου την αποκαλούν «Παγωμένο Φεγγάρι».
Επιδείνωση καιρού στο Νότιο Αι...
  Ο καιρός σήμερα Κυριακή