Μας πήρε και μας σήκωσε. Το μελτέμι έφτασε έως 10 μποφόρ!!! Ρεκόρ 8ετίας!!!

Του Δημήτρη Σταυρόπουλου

Ήταν ένα καλοκαίρι που μας πήρε και μας σήκωσε! Οι ριπές του ανέμου κινούντο, κάποιες στιγμές και σε κάποιες περιοχές, στα όρια της θύελλας με την ένταση να φτάνει τα 10 μποφόρ!!! Οι βοριάδες στην ευρύτερη περιοχή της Άνδρου δημιούργησαν ρεκόρ 8ετίας.

Οι αναλυτές της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας έδωσαν σήμερα τις αναλυτικές μετρήσεις του ειδικού μετεωρολογικού σταθμού που καταγράφει τα καιρικά φαινόμενα των Βορείων Κυκλάδων και ο οποίος είναι πάνω από το δημαρχείο της Τήνου. Η Άνδρος δεν διαθέτει τέτοιο σταθμό.

Από την ανάλυση των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι από 1ης Ιουλίου έως 31η Αυγούστου 2016 η περιοχή μας δέχτηκε ισχυρότατες και σπάνιας έντασης ριπές βορείων ανέμων. Οι μετεωρολόγοι είχαν θέσει όριο μέτρησης από 50 μίλια και πάνω. Το όριο αυτό ξεπεράστηκε τις 47 από τις 62 μέρες. Δηλαδή έφτασε το 76% των ημερών!!! Αυτό είχε να συμβεί από το 2008. Δημιουργήθηκε, λοιπόν, ρεκόρ 8ετιας.

Το Εν Άνδρω, πριν από αρκετές μέρες, με βάση τον μέχρι τότε πίνακα της μετεωρολογικής που δημοσίευσε είχε προβλέψει αυτή την τάση κάνοντας από τότε λόγο για ρεκόρ ανέμων. 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet