Καλά νέα… βρέθηκε νύφη στο Μπατσί!!!

Ο μοναχικός-και πανέμορφος- κύκνος στο Μπατσί, που αναζητούσε… απεγνωσμένα όλο το καλοκαίρι ταίρι, τελικά ζευγάρωσε. Βρέθηκε νύφη δηλαδή, ένα τσαχπίνικο θηλυκό, που εδώ και αρκετές μέρες, κολυμπάει  μαζί του, στο μικρό και ήσυχο λιμανάκι του χωριού. Κανείς δεν ξέρει από πού ήρθε, αλλά από την πρώτη στιγμή έγινε ταίρι με το αρσενικό. Έτσι τώρα τα ζευγάρια είναι δυο. Συμβιώνουν αρμονικά, δεν ενοχλούν το ένα το άλλο και όλα κυλούν αρμονικά, αφού οι ομηρικοί καυγάδες τέλειωσαν.

 

Φύλακας-άγγελος των κύκνων η κ. Σοφία Φακή-ιδιοκτήτρια ταξί-που τους παρακολουθεί και τους φροντίζει καθημερινά. Κάτω από την πιάτσα, σε μια ήσυχη γωνιά του μώλου, τους αφήνει καλαμπόκι  και κείνοι κάθε τόσο, πηγαίνουν και τσιμπούν. Μάλιστα την έχουν μάθει και όπου και αν βρίσκονται, σπεύδουν να την πλησιάσουν άφοβα.

Όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Στο Μπατσί, έχουν εμφανισθεί και άλλοι κύκνοι. Συνολικά είναι έξι. Τα καθαρά νερά, η ησυχία και το ασφαλές περιβάλλον ίσως αποτελέσουν την αιτία να δημιουργηθεί στην περιοχή, μια μικρή και γραφική… παροικία αυτών των όμορφων πουλιών. 

Φιλόζωος αναγνώστης του Εν Άνδρω