Πρωταθλητές του θυελλώδη βοριά και τον Οκτώβριο Κάβο-Ντόρος και Άνδρος

 

Μετά από ένα… ανεμοδαρμένο καλοκαίρι, «πρωταθλητής» των θυελλωδών ανέμων και τον Οκτώβριο, ξανά ο Κάβο Ντόρος και από κοντά η Άνδρος. Οι ριπές του τσουχτερού βοριά έφτασαν τα… 130 χιλιόμετρα την ώρα, σαρώνοντας όλη την περιοχή και φυσικά την Άνδρο, με ένταση 84 χλμ. Οι χειρότερες από πλευράς έντασης του αέρα μέρες, ήταν η Τρίτη 25 και η Τετάρτη 26 Οκτωβρίου όπου κυριολεκτικά «η θάλασσα έβγαζε φίδια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Μ.Υ.

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έπνευσαν στο Αιγαίο, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 21:00 τοπική ώρα, οι ισχυρότερες ριπές ανέμου σημειώθηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου (129 χλμ/ώρα), στο Φουρφουρά Ρεθύμνου (90 χλμ/ώρα) στην Ανάφη (84 χλμ/ώρα), στην Άνδρο (84 χλμ/ώρα), και στο Λέντα Ηρακλείου (84 χλμ/ώρα).

Συνεχίστηκαν και την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι ισχυρότερες ριπές ανέμου σημειώθηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου (109 χλμ/ώρα), στο Φουρφουρά Ρεθύμνου (92 χλμ/ώρα), στο Λιμάνι τηςΜυκόνου (85 χλμ/ώρα), στην Ανάφη (79 χλμ/ώρα), και στην Νάξο (77 χλμ/ώρα).

Κ.Χ.