Σπάνιος υδροστρόβιλος στη γειτονιά μας (βίντεο)

 

Φωτογραφία υδροστροβίλου στ' ανοιχτά της Άνδρου το φθινόπωρο του 2015. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται σπάνια στις Κυκλάδες. Κυρίως εμφανίζεται προς την μεριά της Τήνου. Παρουσιάζουμε σήμερα τις δύο τελευταίες καταγεγραμμένες εμφανίσεις του πέρσι (φωτογραφία) και φέτος (βίντεο)...

Τα νησιά των Κυκλάδων με τα ψηλά βουνά, τις βαθιές θάλασσες και τους δυνατούς και από κάθε κατεύθυνση ανέμους, δημιουργούν συχνά, σπάνια καιρικά φαινόμενα. Φαινόμενα που εξελίσσονται σε επικίνδυνα αν δεν προσέξεις ή αν δεν μπορείς να αποκρυπτογραφήσεις τα σημάδια τους, πριν το άγριο ξέσπασμα τους. Η περιοχή μεταξύ Άνδρου και Τήνου, λόγω της μορφολογίας του εδάφους και - κυρίως - των δυνατών ανεμών, ενδείκνυται για την γένεση τέτοιων μετεωρολογικών συνθηκών. 

Ο υδροστρόβιλος στην Τήνο όπως τον κατέγραψε η Αντωνία Ζάρπα και όπως μας τον έστειλε το Cyclades24.

Πριν από λίγες μέρες ένας ισχυρός υδροστρόβιλος δημιουργήθηκε και κατεγράφη δίπλα μας. Στην Τήνο. Το σπάνιο αυτό φαινόμενο του  κατάγραψε η Αντωνία Ζάρπα σε βίντεο και τον μοιράστηκε με φίλους της στο διαδίκτυο. Από εκεί το πήρε το Cyclades24. Από εκεί το πήραμε κι εμείς προσθέτοντας και στοιχεία από υδροστρόβιλο που εμφανίστηκε πέρσι στην Άνδρο.

Ο υδροστρόβιλος της Τήνου, όπως φαίνεται στο βίντεο, τραβούσε το νερό της θάλασσας, δημιουργώντας αυτές τις απίστευτες εικόνες, ευτυχώς λίγο αργότερα «έσβησε» όταν βγήκε στη στεριά. 

Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω από 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά …εξανεμίζονται. Η εμφάνιση υδροστρόβιλων στην Ελλάδα οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Δείτε το φαινόμενο σε όλο τον "θυμό" του… 

K.X.