Ψυχρή θύελλα με ανέμους 106 χιλιομέτρων σάρωσε την Άνδρο

 

Η βαρυχειμωνιά χτύπησε για τα καλά την Άνδρο. Ο άνεμος βοριάς-χιονιάς, έφτασε από το απόγευμα χθες, (Τρίτη 13 Δεκεμβρίου) στα όρια της θύελλας, αφού οι ριπές του ξεπέρασαν σε ταχύτητα τα 100 χιλιόμετρα ,σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σχεδόν ολόκληρη την ήμερα έπεφτε άλλες φορές καταρρακτώδης και άλλες «ποτιστική» βροχή, σε ολόκληρο το νησί και η θερμοκρασία σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Χαρακτηριστικά τα ξημερώματα σήμερα, το θερμόμετρο έδειχνε σε μερικές περιοχές Ο βαθμούς και κάποια στιγμή -1. Το κρύο τσουχτερό έκλεισε τον κόσμο από νωρίς στα σπίτια του και η Χώρα, το Γαυριο, το Μπατσι και το Κορθι, ήταν από νωρίς το απόγευμα έρημα.

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ.:

«Ισχυροί άνεμοι με ριπές που ξεπέρασαν τα 100 χιλιόμετρα/ώρα έπνευσαν στην χώρα την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016. Το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 23:00 περίπου τοπική ώρα, οι ισχυρότερες ριπές ανέμου καταγράφηκαν στο Κάβο Ντόρο (106 χλμ/».

Από Τετάρτη οι βοριάδες εξασθενούν αλλά το κρύο θα παραμείνει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Πιο ψυχρή μέρα θα είναι η Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, όπου και πάλι το θερμόμετρο θα «φλερτάρει» τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς. Για την Άνδρο και γενικότερα τις Κυκλάδες είναι μάλλον ασυνήθιστη τέτοια επίμονη παγωνιά.

Σημείωση: Λίγες βροχές αναμένονται και την Πέμπτη  14/12.

 Κ.Χ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οταν δεν υπαρχουν ειδησεις, γραφουμε για τον καιρο...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χαιρόμαστε που βρίσκουμε επιτέλους τον ΠΡΩΤΟ ελληνα νησιωτη (ή νησιώτισα) που δεν τον ενδιαφέρει ο καιρός. Είστε εντυπωσιακή. Το ονοματάκι σας παρακαλώ... Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εσάς στον Ισημερινό...
ΥΓ. Μήπως μπορείτε να μας πείτε γιατί όλοι οι άλλοι διαβάζουν μετα μανίας τέτοια θέματα;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro