Νέα σφοδρή κακοκαιρία στην Άνδρο. Προσοχή για όσους ταξιδεύουν.

 

Νέα ψυχρή εισβολή - την τρίτη φέτος τον χειμώνα - θα δεχθεί η Άνδρος τις επόμενες μέρες. Με την δύση του 2016,άνθρωποι και υποδομές στο νησί, θα δοκιμαστούν ξανά από ισχυρές βροχοπτώσεις, τσουχτερό κρύο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις βόρειους ανέμους στον Κάβο Ντόρο και γύρω από τις ακτές.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν από και προς την Άνδρο, γιατί η ένταση του αέρα θα ακροβατεί μεταξύ «απαγορευτικού» ή όχι. Η θερμοκρασία σε πρωτόγνωρες τιμές για τις Κυκλάδες, θα κυμαίνεται από -2 βαθμούς Κελσίου, μέχρι 6 ή 7 βαθμούς.

Η επερχόμενη μεταβολή του καιρού, αναμένεται την νύχτα της Τρίτης (27 Δεκεμβρίου) και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή (1 Ιανουαρίου) περίπου. Η Ε.Μ.Υ προβλέπει μεγάλα ύψη βροχής, που σε συνδυασμό με το πολύ κρύο θα μεταβληθούν σε χιονόνερο ή χιόνι.

Πιο δύσκολες μέρες η Πέμπτη και κυρίως η Παρασκευή και το Σάββατο, που προβλέπεται συνεχής και χωρίς σταματημό βροχή, θυελλώδεις ανέμους 8  μποφόρ (σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία) και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες - ιδιαίτερα το βράδυ και νωρίς το πρωί.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τις αρχές της πρώτης εβδομάδας του νέου χρόνου.

Κ.Χ.