Πρωτοχρονιάτικος μπουναμάς στην Άνδρο: κακοκαιρία... τέλος!!!

 Στον χάρτη της ΕΜΥ είναι εμφανές το επίκεντρο της καταιγίδας είναι πάνω από την Άνδρο και τις γύρω περιοχές

Η νέα χρονιά φέρνει ως δώρο - επί τέλους - και λίγη καλοκαιριά στην Άνδρο. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ταλαιπώρησαν το νησί επί περίπου πέντε μέρες, περιορίζονται από την Κυριακή και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν εντελώς.

Προσοχή όμως. Θα υπάρχει παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες, που θα ανέβουν τις επόμενες μέρες λόγω των νοτιάδων που έρχονται.

Συγκεκριμένα:

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, και σταδιακά να σταματήσουν έως το τέλος της ημέρας, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων.  Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ασθενείς έως μέτριοι.

Η τελευταία βαρυχειμωνιά είχε ένα χαρακτηριστικό στοιχείο. Το επίκεντρο της εντοπίστηκε ακριβώς πάνω από το νησί και τις γύρω περιοχές με αποτέλεσμα όλα τα στοιχεία της να είναι ακραία. Χιόνι, συνεχής βροχή, υπερβολικό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι. O χιονιάς ξεκίνησε από την Άνδρο και...  στην Άνδρο τελειώνει!

Το καλό όμως ήταν πως άφησε μεγάλες ποσότητες νερού στον υδροφόρο ορίζοντα, καθάρισε τις καμένες εκτάσεις και αναζωογόνησε την κουρασμένη από την μακρά ανυδρία γη.

Κ.Χ.