Άνδρος: παγετός, η πιο επικίνδυνη παγίδα...

 

Το κέντρο έρευνας καιρού Ποσειδών προειδοποιεί για φαινόμενα παγετού στην Άνδρο. Ιδίως στα ορεινά όπως φαίνεται και στον χάρτη...

Το μέτωπο της κακοκαιρίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Άνδρο. Οι ψυχρές αέριες μάζες έχουν ρίξει την θερμοκρασία σε πρωτοφανή για τον τόπο επίπεδα και το θερμόμετρο «φλερτάρει» συνεχώς αρνητικές τιμές, δηλαδή κάτω του μηδενός.

Δυο νέα στοιχεία

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα, μπορεί τα φαινόμενα (βροχή, χιόνι) να περιοριστούν και να σταματήσουν, αλλά το τσουχτερό κρύο θα παραμείνει για αρκετές μέρες. Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επομένης εβδομάδας.

Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ο παγετός που θα δημιουργηθεί κυρίως τις βράδυνες ώρες που τα νερά παγώνουν. Ο παγετός «κρύβεται παντού» και είναι μια πολύ επικίνδυνη παγίδα. Ιδιαίτερη προσοχή απόψε (Σάββατο 7 Ιανουαρίου) την νύχτα της Κυριακής και την Δευτέρα.

Χρειάζεται πολλή προσοχή  γιατί οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια θα γλιστρούν επικίνδυνα. Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κυρίως τις βράδυνες ώρες. Προσοχή, λοιπόν,  και… όλα θα πάνε καλά.

K.X.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet