ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνοιξε το κεντρικό οδικό δίκτυο προς το Γαύριο...

Κρέμονται οι πάγοι στους Γερακώνες σήμερα πρωί. Βγήκε όμως πάλι ο ήλιος στον ουρανό (φωτ. π.Φιλάρετος). 

Η Άνδρος ξύπνησε σήμερα αποκλεισμένη. Το κεντρικό επαρχιακό δίκτυο μετά το Απροβάτου μέχρι τον Πιτροφό και από Σταυροπέδα μέχρι Καπαριά είναι παγωμένο. Παγωμένοι είναι σε πολλά σημεία και οι άλλοι επαρχιακοί δρόμοι (προς Βουρκωτή και Άρνη και προς Κόρθι από Χώρα). Όμως μετά τις 10:00 άνοιξε ο δρόμος Γαύριο-Χώρα.

 

Πανοραμική σημερινή πρωινή άποψη της χιονισμένης και παγωμένης κοιλάδας χώρας (φωτ. π.Φιλάρετος)

Αναλυτικά, μετά τις 10:00 έβγαλε ήλιο και ξεπάγωσε το επαρχιακό δίκτυο. Τα αυτοκίνητα που ήρθαν από Γαύριο και το μινι-μπας της συγκοινωνίας πέρασαν με προσοχή τα επίμαχα σημεία. Η αστυνομία έβγαλε τελικά ανακοίνωση να προσέχουν όλοι στους δρόμους και ζήτησε από την Πολιτική Προστασια να καθαριστεί το κεντρικό επαρχιακό δίκτυο.

Κουβάρα στο βάθος. Πέταλο και Πιτροφός. Όλα χιονισμένα και παγωμένα. Ο δρόμος για την Πανάχραντο αδιάβατος με 30 πόντους παγωμένο χιόνι (φωτ. π.Φιλάρετος).

Θυμιζουμε πως οι θερμοκρασίες το πρωί στην αποκλεισμένη Μονή Παναχράντου ήταν στους -2 και στους Γερακώνες στους -3. Στην Βουρκωτή κάτω από το μηδέν. Το παγωμένο χιόνι δημουργούσε κινδύνους για τους μετακινούμενους. Αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένοι αρκετοί δευτερεύοντες δημοτικοί δρόμοι. Όμως η κυκλοφορία προς Γαύριο, όπως ειπαμε, έχει αποκατασταθεί και πάλι. 

20-30 πόντους οι στέγες της Παναχράντου (φωτ. π.Φιλάρετος).

Αυτή τη στιγμή ξεκινά προσπάθεια η Πολιτική Προστασία, ο ΣΕΔΑ και η πυροσβεστική να καθαρίσουν τα δύσκολα σημεία του επαρχιακού δικτύου και να μπει και πάλι το νησί σε ρυθμούς κανονικούς όσο είναι δυνατόν.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet