Νέος κύκλος βροχών στην Άνδρο. Οι Αλκυονίδες δεν φαίνονται… πουθενά!

 

Η Άνδρος ζει φέτος ένα πραγματικό χειμώνα, όπως η φύση το απαιτεί. Εκτός από την πρόσφατη περίοδο με τις σχεδόν πολικές θερμοκρασίες που πάγωσαν ολόκληρη την χώρα, το νησί δέχεται και… απολαμβάνει συνεχείς βροχοπτώσεις, που μόνο ευεργετικά αποτελέσματα έχουν, αν σκεφθεί κανείς ότι στις Κυκλάδες το φαινόμενο της ανομβρίας είναι γενικά έντονο.

Μακροπρόθεσμα τα όποια προβλήματα παρουσιαστήκαν κυρίως στην καθημερινότητα του πληθυσμού, θα μεταβληθούν σε οφέλη, αφού η γεωργική, η κτηνοτροφική, η μελισσοκομική  και η τουριστική «παραγωγή», θα αναβαθμιστούν ποιοτικά από το ξέπλυμα της γης που χορτασμένη από το νερό, θα αποδώσει πλούσια καρπούς.

Το καλοκαίρι για παράδειγμα ο τόπος θα είναι κατάφυτος και καταπράσινος, πρόβλημα στην υδροδότηση – λογικά - δεν θα υπάρξει και το μικροκλίμα του νησιού, θα είναι πιο δροσερό.

Ο κύκλος της κακοκαιρίας συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, όχι με ακραία φαινόμενα αλλά με νέες βροχές, που έρχονται από αργά το βράδυ της Κυριακής (15 Ιανουαρίου) μέχρι την Τρίτη (17 Ιανουαρίου). Οι άνεμοι Όστρια και Γαρμπής.(νότιοι, νοτιοδυτικοί) και η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Στη συνεχεία και μέχρι το τέλος της επομένης εβδομάδας ο καιρός βελτιώνεται κάπως.

Προς το παρόν πάντως οι πολυπόθητες Αλκυονίδες μέρες με τις καλές χειμωνιάτικες θερμοκρασίες και τον λαμπρό ήλιο του Αιγαίου, που κάνει τα πάντα να λάμπουν ,δεν φαίνονται πουθενά.

Κ.Χ.