Ο σκληρός νόμος της Φύσης: Ένας νεκρός κύκνος μετά από "μάχη" στο Γαύριο...

Κύκνοι έναντίον... κύκνου!!! Οι δύο κύκνοι ραμφίζουν μέχρι τελικής πτώσεως τον "εισβολέα" στην παραλία του Γαυρίου! Ο σκληρός νόμος της Φύσης...

Μια μικρή τραγωδία παίχθηκε την Τρίτη (17 Ιανουαρίου) στο λιμάνι του Γαυρίου. Η αγριάδα της Φύσης με τους δικούς της νόμους (σύμφωνα με τους οποίους, ο ισχυρός έχει πάντα δίκιο και στο τέλος επιβιώνει), έφερε αντιμέτωπους τους «μόνιμους κατοίκους» της περιοχής και τρεις απρόσκλητους εισβολείς. Η μάχη που ακολούθησε ήταν λυσσαλέα και είχε θύματα.

Ο λόγος για την μικρή κοινωνία των κύκνων που εδώ και καιρό έχουν βρει καταφύγιο στα ήρεμα και ακίνδυνα νερά της Άνδρου. Στη βόρεια γωνιά του λιμανιού του Γαυρίου  λοιπόν, έφτασαν την Τρίτη τρεις μικροί κύκνοι αναζητώντας καταφύγιο από την κακοκαιρία. Όμως, το ζευγάρι των κύκνων που ήδη "μένουν" εκεί και που για αυτούς είναι ο χώρος τους, το σπίτι τους, εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στους "εισβολείς"!

Ο δεύτερος τρομοκρατημένος πήρε... τα βουνά! Και κρύφτηκε στο ρυάκι...

Αποτέλεσμα ήταν ο ένας να καταφύγει φοβισμένος στο άκρο της παραλίας, σε σημείο που δεν μπορούν να τον φτάσουν, τον δεύτερο να τον πνίξουν και να συνεχίζουν να τον ραμφίζουν αλύπητα και ασταμάτητα, και ο τρίτος, φοβισμένος, αδύναμος και ελαφρά τραυματισμένος να τους ξεφύγει και τρέμοντας να τρέξει προς το παρακείμενο ρυάκι.

Κάτοικοι μέσα στην κακοκαιρία μεταφέρουν τον πληγωμένο κύκνο για να τον βοηθήσουν

Εκεί, τον βρήκε η κ.Ηρώ ΚράλληΈμεινε δίπλα του, τον ηρέμησε και ειδοποίησε την ΑντιδήμαρχοΝίκη Μαμάη, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε τους αρμόδιους του life.

Μέσα σε μισή περίπου ώρα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της διάσωσης. Τον κύκνο τον έπιασαν ο Γιαννούλης Πέτσας και κάποιος κύριος ακόμα. Τελικά ο κύκνος δεν θα μεταφερθεί Αθήνα όπως ήταν η αρχική σκέψη, γιατί σύμφωνα με τις οδηγίες αρμόδιων η μετακίνησή του, μπορεί να αποβεί μοιραία για την ζωή του. Θα κρατηθεί σε ήσυχο μέρος και θα τον περιθάλψουν εδώ στο νησί. Τον τρίτο κύκνο, δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν. Έχει καταφύγει σε μέρος που δεν είναι ορατός.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες προέρχονται από την κ. Δέσποινα Τελώνη.

Κ.Χ.