Τα μελτέμια φεύγουν ο καύσωνας ξανάρχεται! Πότε και που η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40C…

…Και μετά τα θυελλώδη μελτέμια, έρχεται καύσωνας! Αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι…

Από την επομένη εβδομάδα που οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα έχουν κοπάσει, η θερμοκρασία θ’ αρχίσει να τραβά την ανηφόρα, με αποτέλεσμα να φτάσει και να ξεπεράσει(ξανά) τους 42-43c σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Αυγουστιάτικη ζέστη λοιπόν, αναμενόμενη και φυσιολογική, που θ αρχίσει να γίνεται έντονη από την Δευτέρα (7.8) με  αποκορύφωμα  περί τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. ΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, περαιτέρω εξασθένηση του μελτεμιού, από το Σάββατο, θα σημάνει την γενικευμένη άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Για παράδειγμα, το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα σημειωθούν οι εξής μέγιστες κατά τόπους θερμοκρασίες:
- Ανατ. Μακ/νία - Θράκη : 40-41°C
- Κεντρική Μακ/νία : 40-41°C (πιθανώς τοπικά 42°C)
- Δυτική Μακ/νία : 38°C
- Θεσσαλία : 40-41°C
- Ήπειρος : 40-41°C
- Δυτική Στερεά : 40-41°C 
- Δυτική Πελ/νησος : 40-41°C
- Επτάνησα : 37-38°C (πιθανώς πολύ τοπικά 39°C)

-Κυκλάδες : 35-36 C

Ενώ στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (κεντρο-ανατολική Στερεά, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησος) η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα, αυτά της τάξεως των 37-38°C και πιθανώς 39°C στις αντίστοιχες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.
Επίσης στα νησιά του Αιγαίου η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη, αν εξαιρέσουμε ασφαλώς το βορειοανατολικό Αιγαίο που και εκεί θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 39°C κατά μέσο όρο.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet