Φωτιά τα μεσάνυχτα στον Αμόλοχο!!! Τέθηκε υπό έλεγχο...

Υπό έλεγχο τέθηκε από την πυροσβεστική και τον ΣΕΔΑ στις 01:30 πρωινή της 10ης Ιανουαρίου πυρκαγιά που ξέσπασε στις 23:45 της 9ης Ιανουαρίου. Η φωτιά έκαψε 3-4 στρέματα πρασίνου στην κορυφογραμμή του βουνού πάνω από τον οικισμό του Αμολόχου κοντά στις κεραίες. Φωτογραφία από την κατάσβεση με την βοήθεια νερού (φωτ. Δ.Χ. για το Εν Άνδρω).

Ο άνεμος - πάρά την νηνεμία της βραδιάς - επί της κορυφογραμμής έφτανε τα 3 μποφόρ. Ευτυχώς που δεν ήταν δυνατότερος γιατί έτσι η φωτιά δεν εξαπλώθηκε και την πρόλαβαν τα οχήματα της πυροσβεστικής και του ΣΕΔΑ που έφτασαν εγκαίρως. Τα αίτια της φωτιά ερευνώνται από την πυροσβεστική. Μια ακόμα φωτογραφία από τη νυχτερινή κατάσβεση. Στο βάθος διακρινονται τα φώτα οικισμών (φωτ. Δ.Χ. για το Εν Άνδρω).

Ακόμα μια κοντινή φωτογραφία από την προσπάθεια της κατάσβεσης με τα χέρια όπου δεν έφταναν τα λάστιχα με το νερό (φωτ. Δ.Χ. για το Εν Άνδρω).

Επί τόπου έφτασαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και ένα του ΣΕΔΑ. Με δύο άνδρες πλήρωμα το καθένα. Στη φωτογραφία το ένα όχημα της πυροσβεστικής (φωτ. Δ.Χ. για το Εν Άνδρω).

Και το όχημα του ΣΕΔΑ (Εθελοντών Δασοπυροσβεστών) που έφτασε από το κλιμάκιο του Γαυρίου στην φωτιά (φωτ. Δ.Χ. για το Εν Άνδρω). 

Στην περιοχή όπως φαίνεται και από την φωτογραφία επικρατούσε παγετός! Με την εμπειρία τοσων χρόνων σε καλύψεις πυρκαγιών και με ότι μας μετέφερε ο ανταποκριτής μας μπορούμε να πούμε πως μόνο στην Άνδρο συμβαίνουν τέτοιοι εμπρησμοί και υπό τέτοιες συνθήκες υγρασίας, παγετού, στο καταχείμωνο. Να θυμηθούμε εδώ μια προηγούμενη πυρκαγιά - πριν δύο χρόνια - σε χιονισμένη πλαγιά της Βουρκωτής!!!. Αν αυτό μάς περιποιεί τιμή πως καιγόμαστε με χιόνια και παγετό τότε μπράβο μας!!! Τι άλλο να πούμε;

Το σημείο της μεταμεσονύκτιας φωτιάς στο χάρτη της Google

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"