Σκουπίδια στις ακτές: οι μεγάλοι τα πετάνε, οι μικροί τα μαζεύουν!

 

Νειμποριός - Χώρα

(Μια σημαντική εκπαιδευτική δράση του Λιμεναρχείου Άνδρου: ανέλαβε την εκπαίδευση και την πρακτική των μικρών παιδιών της Άνδρου και καθάρισε μαζί τους ακτές στο Γαύριο, στη Χώρα και στο Κόρθι. Προφανώς οι μικροί της Άνδρου μάζεψαν ένα μεγάλο μέρος των σκουπίδιών στις παραλίες το οποίο πετάνε οι μεγάλοι. Ας ελπίσουμε πως η νεότερη γενιά θα έχει αυξημένη συνείδηση για το περιβάλλον και μέσα από αυτές τις ομιλίες και την πρακτική που έλαβαν χώρα - Εν Άνδρω)  

Αγ. Αικατερίνη - Κόρθι

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος καθώς και της πανευρωπαϊκής εκστρατείας «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη», η Λιμενική Αρχή Άνδρου σας γνωρίζει την επιτυχή ολοκλήρωση των δράσεων της αναφορικά με την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για θέματα που άπτονται προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Νειμποριός - Χώρα

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη νέα γενιά με την διενέργεια σειράς ενημερωτικών διαλέξεων στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία του νησιού (18-05-2018 στο νηπιαγωγείο Γαυρίου, 22-05-2018 στο δημοτικό σχολείο Χώρας, 29-05-2018 στο δημοτικό σχολείο Πίσω Μεριάς, 31-05-2018 στο νηπιαγωγείο Μεσαριάς, 01-06-2018 στο νηπιαγωγείο Χώρας, 05-06-2018 στο δημοτικό σχολείο Μπατσίου και 06-06-2018 στο νηπιαγωγείο Μπατσίου), αλλά και καθαρισμών στις παραλίες Γαυρίου (18-05-2018), Νημποριού Χώρας (22-05-2018), Κορθίου (29-05-2018 και 05-06-2018) και Μπατσίου (06-06-2018).

Μύλος -  Κόρθι

Συγκεκριμένα τα μικρά παιδιά ενημερώθηκαν από στελέχη της Υπηρεσίας μας για την ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος (χλωρίδας και πανίδας), μείωσης χρήσης πλαστικού και κάθε άλλου ρυπογόνου υλικού, εναπόθεσης των απορριμμάτων σε χρωματιστούς κάδους ανακύκλωσης, διαφύλαξης μιας υγιεινής τροφικής αλυσίδας και βέβαια ανάδειξης του μοναδικού φυσικού πλούτου της χώρας μας με τις υπέροχες ακρογιαλιές και τις βαθυγάλανες θάλασσές της.

 Νηπιαγωγείο Χώρας

Πέρα από την ενημέρωση, η σχολική κοινότητα συμμετείχε με ιδιαίτερη θέρμη και στους καθαρισμούς των παραπάνω παραλιών του νησιού, συγκεντρώνοντας δεκάδες σακούλες απορριμμάτων και αναδεικνύοντας την απαράμιλλη ομορφιά του νησιού μας, έτοιμο να υποδεχτεί καθαρό τους χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες του φετινού καλοκαιριού.

Δημοτικό Χώρας

Η Υπηρεσία μας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία των παραπάνω δράσεων, τους συμμετέχοντες μαθητές, τους δάσκαλους και τις δασκάλες των σχολείων μας, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και τον επιχειρηματία κ. Παντελή Στυλιανού για την προσφορά του σε ροφήματα και νερά στα μικρά παιδιά.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια στο προσωπικό του Λιμεναρχείου γιά αυτή τη πρωτοβουλία και στα παιδιά.
ΝΤΡΟΠΗ στο Δήμο Άνδρου
ΝΤΡΟΠΗ στους αντιδημάρχους Μπατσιού και Γαυριου
ΝΤΡΟΠΗ στους τοπικους προεδρους Μπατσιού και Γαυρίου
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ που αφήνουν τους καδους στις παραλιες γεμάτους για βδομαδες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια στο προσωπικό του Λιμεναρχείου γιά αυτή τη πρωτοβουλία γιατί αυτά τα παιδιά είναι μια ελπίδα γιά καλύτερους πολίτες που τους χρειαζόμαστε και πολύ μάλιστα. Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ θα πρέπει να πιέζει δημοτικές αρχές, φορείς και συλλόγους για τέτοιες ενέργειες. Μπράβο και πάλι!