Κρύο, 9 μποφόρ και βροχές στην Άνδρο! Πότε "μπαίνει" η κακοκαιρία…

Ύστερα από ένα μεγάλο και ωραίο καλοκαίρι, ο καιρός αλλάζει και μας… δείχνει τα δόντια του! Στην Άνδρο οι λιακάδες και οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν μέχρι την Τριτη(25.9). Μετά ετοιμαστείτε για ένα τετραήμερο – τουλάχιστον - βροχοπτώσεων, βοριάδες που θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ και κρύο, αφού το θερμόμετρο θα κατρακυλήσει θεαματικά.

Μέχρι και τη Δευτέρα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στα θαλασσινά ταξίδια διότι δεν διαφαίνεται σε καμία θαλάσσια περιοχή της Ελλάδας οι μέγιστες ριπές των ανέμων να ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ. Όμως από την Τρίτη οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση.

Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την ερχόμενη Τετάρτη θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες που θα ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο, θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και οι πρώτες χιονοπτώσεις για το φετινό φθινόπωρο στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, θα είναι πολύ πιο έντονη ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα. Σε όλη την Ελλάδα ο υδράργυρος θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, όμως στα βόρεια θα γίνει περισσότερο αισθητή.

Από τη Δευτέρα (που θα είναι μια ζεστή ημέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας) έως και την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που θα αγγίζει ακόμη και τους 11-12°C, ενώ τοπικά στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει μέσα σε 48 ώρες ακόμη και 15°C.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet