Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη στην Άνδρο. Εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες στην Άνδρο, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο νησί, το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη (26/9 – 27/9).

Την απόφαση πήρε ο δήμαρχος, ύστερα από σύσκεψη των αρμοδίων (Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, Πολιτική Προστασία, Εθνοφρουρά, Σχολικές Επιτροπές κλπ) στο δημαρχείο Άνδρου. Ο λόγος του κλεισίματος είναι για την προστασία των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών, επειδή η ΕΜΥ κάνει λόγο για ανέμους η ένταση των οποίων θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 10 μποφόρ!

Η απόφαση έχει ως εξής:

Ο Δήμαρχος Άνδρου έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις του άρθρου 94 Ν.3852/2010 [ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

2 Την πρόβλεψη έκτακτων καιρικών φαινομένων για το επόμενο διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2018.

3.Τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά στο έκτακτο Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου, στις 24/9/2018.

Αποφασίζει τη μη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Άνδρου την Τετάρτη, 26 και την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Ι. ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

 Μεσογειακός κυκλώνας…

 Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα με σφοδρούς ανέμους, ασυνήθιστη για την εποχή κακοκαιρία και «μεσογειακό κυκλώνα».

Με μία ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή για τα φαινόμενα που θα «χτυπήσουν» τη χώρα στις αμέσως επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα γράφει τα εξής:

«Συνεχίζουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον σχηματισμό ενός βαθέως βαρομετρικού χαμηλού στα ανοιχτά του Ιονίου από την ερχόμενη Παρασκευή "βγάζοντας και μάτι" στο κέντρο του!

 Είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα στο αν αυτό το σύστημα θα μετατραπεί τελικά σε Μεσογειακό Κυκλώνα ή όχι και ποια θα είναι η τελική του πορεία!»

Απαγορευτικό από απόψε για αύριο και πιθανόν μέχρι και μεθαύριο

Αυτή τη στιγμή το κύμα της κακοκαιρίας έχει φτάσει στην Άνδρο με ριπές ανέμου 9 μποφόρ. Απόψε όμως τα καράβια ταξιδεύουν προς τους προορισμούς τους. Όμως ήδη εκδόθηκε απαγορευτικό που ισχύει από τις 21:00. Έτσι αύριο Τετάρτη 26/9 δεν θα ταξιδέψουν και πιθανότατα και την Πέμπτη 17/9 γιατί η κακοκαιρία δείχνει στους μετεωρολογικούς χάρτες δείχνει πως υποχωρεί προς το βράδυ της Πέμπτης.

Μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του φαινομένου και στους μετεωρολογικούς χάρτες που δημοσιεύουμε αναλυτικα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε την Πυροσβεστική Άνδρου στο τηλέφωνο 22820-42199 όλο το 24ώρο. Και χωρίς χρέωση τους αριθμούς από κάθε τηλέφωνο 199 ή τον ευρωπαϊκό άριθμό έκτακτης ανάγκης 112. 

ΕΝ ΑΝΔΡΩ