Πρώτο χιόνι στην Άνδρο. Και ήλιος με δόντια...

H "Σοφία" τελικά - όπως βλέπουμε στην φωτογραφία της Κουβάρας - έφερε το πρώτο χιόνι και στην Άνδρο. Στην οροσειρά πάνω από το Πέταλο, στην Κουβάρα, το έστρωσε ήδη τη νύχτα. Το ευεργετικό για τα υπόγεια νερά χιόνι έφτασε και άπλωσε. Μετά τόσες  βροχές - με τον "Ραφαήλ" - ήρθε και το χιόνι και η γη ανάσανε μετά την μακρά ξηρασία της δύσκολης περσινής χρονιάς (φωτ. Εν Άνδρω).

  Φωτογραφία από τους Γερακώνες που φτάνουν στα 750 μέτρα. Σε αυτό το ύψος δεν χιόνισε. Όμως στην οροσειρά της Κουβάρας όπως βλέπουμε - από τα 750 μέχρι τα 999 μέτρα - έχει χιονίσει και παρά τον ήλιο το χιόνι κρατάει. Ηλίος με δόντια... (φωτ. Εν Άνδρω).

Ακόμα και η πλαγιά με τον δρόμο που ανεβαίνει στην οροσειρά είναι χιονισμένη. Επιτέλους χιόνισε και είδα άσπρη μέρα η Άνδρος (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μια ακόμα φωτογραφία της Κουβάρας από την κορυφή των Γερακώνων (φωτ. Εν Άνδρω).

 Πρώτη μέρα που το Κόρθι προς το μεσημέρι γέμισε αυτοκίνητα. Ήρθαν οι φευγάτοι, βγήκαν και οι κλεισμένοι από τα σπίτια και ο Όρμος απόκτησε ζωή... (φωτ. Εν Άνδρω).

 'Ηλιος και παγωνιά. Με το σύννεφο καθισμένο στο Πάνω Κάστρο. Λαμπερός ο Γιαλός μετά την βροχή. Μια εικόνα ξεχωριστή με το Κοχύλου να δεσπόζει από την πανοραμική θέση του (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Και τα χωριά του Κορθίου να απλώνουν τριγύρω στον κάμπο και στις γύρω πλαγιές λαμπερά μετά την βροχή. Από εδώ δεν μπορείς να φανταστείς πως η Κουβάρα είναι χιονισμένη. Μόνο το διαπεραστικό κρύο υποψιάζει πως κάπου χιόνισε... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και μια τελευταία φωτεινή χειμωνιάτικη εικόνα της Χώρας από τους Γερακώνες. Η Άνδρος - παρά την παγωνιά από τις χιονισμένες κορυφές - φόρεσε τα λαμπερά της χρώματα για λίγες ώρες... (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"