Η κατάσταση των δρόμων. Γκρέιντερ θα ανοίγουν δρόμο για τα αυτοκίνητα του πλοίου. Προσοχή στις μετακινήσεις.

 Η κατάσταση των δρόμων στην Άνδρο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι οριακή. Γκρέιντερ του Δήμου Άνδρου και η πυροσβεστική θα περιμένουν το πλοίο των 19;30 από Ραφήνα και θα ανοίγουν δρόμο για τα αυτοκίνητα που θα αποβιβαστούν από το πλοίο μέχρι τον Πίτροφό και μέχρι την Καπαριά. Τα αυτοκίνητα του ΣΕΔΑ καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους - ιδίως στα ορεινά - που χιονίζει συνέχεια. Οι δρόμοι για Στραπουριές-Υψηλού-Αποίκια παραμένουν ανοικτοί. Απόψε περιμένουμε δεύτερο μεγαλύτερο κύμα χιονόπτωσης και συνίσταται προσοχή στις νυχτερινές μετακινήσεις από την Πολιτική Προστασία. Στη φωτογραφία καθαρισμός δρόμου απόψε από Συνετί προς Κόρθι (φωτ. ΣΕΔΑ).

Κάποια στιγμή υπήρχαν και μερικά αποκλεισμένα αυτοκίνητα προς την Καπαριά. Όλοι οι καθαρισμοί γίνονται με συνεργασία του ΣΕΔΑ και υπό την ευθύνη του κλιμακίου της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου (φωτ. ΣΕΔΑ).

Από τον καθαρισμό του δρόμου σε Κατακαλαίους και Βουρκωτή (βίντεο Εν Άνδρω).

Το απόγευμα έχουν βγει δύο αυτοκίνητα του ΣΕΔΑ με μαχαίρια και καθαρίζουν δρόμους. Το ένα πάει από Συνετί προς Κόρθι και το άλλο προς Μένητες - Πιτροφό. Στις Μένητες η θερμοκρασία είναι το απόγευμα -2 (φωτ. ΣΕΔΑ).

Ο ΣΕΔΑ καθάρισε σήμερα τους εξής δρόμους: Το πρωί Συνετί – Κοχύλου – Βουνί, που είχε 20 πόντους χιόνι. Το μεσημέρι καθάρισαν Κατακαλαίους & Βουρκωτή, που είχε 50 πόντους χιόνι και – 4 θερμοκρασία. Το απομεσήμερο Αγία Μαρίνα, που είχε 20 πόντους. Και τώρα πάνε για Πιτροφό & Μένητες (φωτ. ΣΕΔΑ).

Φωτογραφία από πρωινό καθαρισμό δρόμου στο Βουνί (φωτ. ΣΕΔΑ).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Εν Άνδρω ευχαριστεί τον ΣΕΔΑ για τον σύνδεσμο που διέθεσε ώστε να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας σε όλη την Άνδρο.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"