Έρχεται η «Υπατία» με καταρρακτώδεις βροχές και δυνατούς ανέμους. Πολιτική Προστασία & Πυροσβεστική προειδοποιούν

Η αστυνομική διεύθυνση Άνδρου αίρει κάθε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Το επαρχιακό δίκτυο του νησιού είναι σε καλή κατάσταση. Προβλήματα υπάρχουν όμως λόγω μεγάλου όγκου χιονιού και παγετού στα ορεινά του νησιού. Γίνονται σήμερα από τις 10:00 προσπάθειες από την Περιφέρεια και τον ΣΕΔΑ για την διάνοιξη των ορεινών δρόμων σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Όπως πληροφορεί η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική το επόμενο κύμα κακοκαιρίας θα είναι το σύστημα «Υπατία» που θα φέρει καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις νότιους ανέμους, οι οποίες αναμένεται να πλήξουν την Άνδρο από σήμερα Τετάρτη το απόγευμα.

Και οι δύο υπηρεσίες προειδοποιούν πως οι καταρρακτώδεις βροχές και οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με το πολύ χιόνι και τον παγετό στα βουνά μπορεί να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό οι κάτοικοι παρακαλούνται να προσέξουν τις απορροές των υδάτων γύρω από τις κατοικίες τους, να στερεώνουν πράγματα και αντικείμενα και να είναι προσεκτικοί που παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»