Είδε πάλι "άσπρη μέρα" η Άνδρος! Και έκλεισαν τα σχολεία για σήμερα...

Άλλη μια "ασπρη μέρα" στην Άνδρο. Το πρωί τα αυτοκίνητα πέρασαν από χιονισμένους δρόμους ή δίπλα σε χιονισμένες κορυφές να πάνε τα παιδιά σχολείο. Και τώρα επιστρέφουν να πάρουν τα παιδιά να τα γυρίσουν στα σπίτια τους αφού όπως πληροφορούμαστε τα σχολεία έκλεισαν... Οι δρόμοι στο κεντρικό δίκτυο ανοικτός. Έχουν βγει ήδη εκχιονιστικά. Περισσότερα σε λίγο (φωτ. Εν Άνδρω).

Για μια ακόμα φορά το χιόνι άπλωσε μέσα στην κρύα νύχτα στις ψηλές κορφές των βουνών της Άνδρου  κι έφτασε στους ορεινούς οικισμούς του νησιού. Μετά από αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία... (φωτ. Εν Άνδρω).

Έλεγε προσφάτως ο φίλος καθηγητής Άγγελος Συρίγος σε παρέα Ανδριώτες μια κρύα μέρα στην Αθήνα: "είδαμε τόσες "άσπρες μέρες" με τις χιονισμενες φωτογραφίες αυτή την εποχή στο Εν Άνδρω που βουλιάξαμε κι εμείς οι καλοκαιρινοί της Άνδρου στο χιόνι"! Και που νά 'ξερε πως τα χιόνια και οι χιονισμένες φωτογραφίες της Άνδρου θα είχαν και "τρίτο γύρο"! Το 2019 μπήκε φουριόζικο και με νερά στην Άνδρο. Επιπλέον πλάκωσαν και τα χιόνια κι ήρθε "κι έδεσε"! Όπως είχε προβλέψει με υδρολογική του ανάλυση στο Εν Άνδρω ο υδρογεωλόγος της Περιφέρειας Κυκλάδων Ηλία Νόκας "πίσω έχει ο χειμώνας την ουρά του"! Και κάπως έτσι η Άνδρος ξύπνησε σήμερα μέσα στα χιόνια. Χιόνια στην Κουβάρα, χιόνια στο Πέταλο... (φωτ. Μ. Παναχράντου).

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία το χιόνι έχει απλώσει στον Πιτροφό, έχει μπει στις Στραπουριές και στο Άνω Υψηλού, ενώ έχει πλησιάσει την Μεσαριά. Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν τα παιδιά στο σχοιλείο βρήκαν χιόνια στους δρόμους του Πιτροφού. Και όπως φαίνεται έχει χιονίσει και στους Γερακώνες (φωτ. Μ. Παναχράντου).

Μπορεί στην Κουβάρα και στο Πέταλο να το έστρωσε για τα καλά, αλλά και στις κορφές των Γερακώνων το χιόνι το έχει απλώσει κι εκεί (φωτ. Μ. Παναχράντου).

Φυσικά το μοναστήρι της Παναχράντου για μια ακόμα φορά βρέθηκε περικυκλωμένο από τα χιόνια. Απ' ότι φαίνεται το 2019 μπορεί να κάνει πολλά για το νερό που έλλειψε τα προηγούμενα χρόνια (φωτ. Μ. Παναχράντου).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"