«Λαβώθηκε» ξανά το Μπατσί από την τελευταία κακοκαιρία...

Πεσμένο το παλιό τοιχίο, αλλά και κοντά στο επισκευασμένο προ διετίας! Ακόμα δεν έχει γίνει κάτι με την προ 10ετίας κακοτεχνία (φωτ. Εν Άνδρω).

«Λαβώθηκε» ξανά το Μπατσι από την τελευταία βαριά χειμωνιάτικη κακοκαιρία. Οι σφοδροί νοτιάδες και τα τεράστια κύματα, έριξαν σαν χάρτινο πύργο το προστατευτικό τοιχίο στη μέση της πάλαι ποτέ όμορφης παραλίας, 100 μέτρα από την στροφή του δρόμου μπροστά από την ταβέρνα της Λαγουδέρας μέχρι την ταβέρνα Σκούνα.

Δορυφορική φωτογραφία από το Google. Είναι εμφανής η εξαφάνιση της άμμου στην  παραλία που έκανε ευάλωτες τις παραλιακές κατασκευές και τα τοιχία... 

Η δημιουργία πριν από χρόνια-με λάθος σχεδιασμό- του αλιευτικού καταφυγίου (μαρίνα) άλλαξαν δραματικά την φορά και την κατεύθυνση του κυματισμού σε όλο τον κόλπο του χωριού, με αποτέλεσμα ότι δεν προστατεύεται στοιχειωδώς από τον υποτυπώδη λιμενοβραχίονα, να δέχεται με τεράστια δύναμη τους νοτιάδες που καταστρέφουν σχεδόν τα πάντα στο διάβα τους. Απόδειξη το γεγονός ότι η αμμουδιά έχει σχεδόν εξαφανιστεί η έχει μεταπεισθεί στην αριστερή άκρη, τα αλμυρίκια έχουν ξεριζωθεί και η παραλία έχει γεμίσει πέτρες.

Μέρος διπλά στο καινούριο τοιχίο, που κατέρρευσε κι αυτό... (φωτ. Εν Άνδρω).

Πριν από μερικά χρόνια το τοιχίο είχε γκρεμιστεί πάλι και ο παραλιακός δρόμος είχε υποστεί καθίζηση ακριβώς εκεί που τελείωσε η προηγούμενη επισκευή που είχε γίνει πριν δύο χρόνια. Μάλιστα "έφυγε" μαζί με το παλιό κι ένα κομμάτι δίπλα στο επισκευασμένο προ διετίας!

Η ζημιά ξεκινά από την Λαγουδέρα και φτάνει μέχρι την Σκούνα...

Παρά τις αλλεπάλληλες ζημιές που συνεχίζονται μέχρι σήμερα και την υπόσχεση της δημοτικής αρχής ότι θα ξεκινήσουν μελέτες για την αποκατάσταση της κακοτεχνίας στο έργο της μαρίνας - που ακόμα δεν έχει παραδοθεί επίσημα - μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα! Και να που τώρα ήρθε και πάλι ένας νοτιάς να φανερώσει πόσο χωρίς σκέψη και μελέτη γίνονται τα πράματα στο νησί!

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"