Ωκεανίδα: ή όταν άνοιξαν οι ουρανοί κι έριξε βροχή και... χιόνι!...

Τελικά σήμερα το πρωί 26/2 που άνοιξε ο καιρός είδαμε πως στην Κουβάρα χιόνισε. Εμ τι Ωκεανίδα θα ήταν αυτή χωρίς λίγο χιόνι. "΄Τόσο όσο" όπως λέει και ο μικρός φίλος Δημητράκης που είναι πάντα ως Ανδριώτης πολύ προσεκτικός και επιφυλακτικός και έχει ως μότο "τόσο όσο"! Λοιπόν χιόνισε στην Κουβάρα και το είδαμε σήμερα και το προσθέτουμε και το λίγο χιόνι στην περιήγησ των ημερών: τόσο όσο... (φωτ. Χαρίδημος).

Μια ακόμα φωτογραφία από την διαδρομή προς την Κουβάρα με χιόνια. Όχι παίζουμε. Όταν αρχίζει να χιονίζει τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη θα χιονίσει και τον Φλεβάρη... (φωτ. Χαρίδημος).

Χαλάρωσε ο καιρός και στην Χώρα. Αν δείτε αυτή την φωτογραφία και την τελευταία στο τέλος της δημοσίευσης που είναι από το Σάββατο από την ίδια μεριά θα δείτε την διαφορά της καταιγίδας με το μετά την καταιγίδα (φωτ. Χαρίδημος).

Είπαμε ο Χαρίδημος είναι αεικίνητος. Πετάχτηκε το πρωί 26/2 και μέχρι τις Μαίνητες να δει τι γίνεται μετα νερά. Ξέχειλα τα ρέματα... (φωτ. Χαρίδημος)

 Το γεφύρι του Αλαδινού. Αυτό άντεξε στην καταιγίδα. Όπως έχει αντέξει πάρα πολλές φορές σε τόσες καταιγίδες πριν. Τοξωτό από πέτρα με μια καμάρα. Έτρεξε πάρα πολύ νερό κάτω από το γεφύρι, όπως λένε και οι Εγγλέζοι. Ο "μεγάλος ποταμός" των Λειβαδίων κατέβασε νερό. Στο σημείο αυτό όμως δεν έχει μπει ακόμα στο ποτάμι το νερό του κυρίως όγκου των Γερακώνων, το οποίο μπαίνει μετά το Αλαδινού. Τα στιγμιότυπα από εδώ και κάτω είναι από το Σάββατο μεσημέρι 24/2... (φωτ. Χαρίδημος).

 Πολλά νερά στα Λάμυρα... (φωτ. Χαρίδημος).

 Και πολύ βροχή στα Λάμυρα. Μια άποψη της σκοτεινιασμένης από τα χαμηλά σύννεφα και την βροχή Χώρας από το ύψος των Λάμυρων (φωτ. Χαρίδημος).

 Το ποτάμι των Λαμύρων... (φωτ. Χαρίδημος).

 Και τα Φάλικα. Βρεγμένα. Σκαρφαλωμένα στους Γερακώνες. Το μοναστήρι της Παναχράντου εξαφανισμένο μέσα στα σύννεφα (φωτ. Χαρίδημος).

 Και εδώ κατεβαίνουν οι μικροί καταρράκτες των Γερακώνων στον "μεγάλο ποταμό" (φωτ. Χαρίδημος).

 Εις το βουνό ψηλά εκεί είναι εκκλησιά ερημική το σήμαντρο της δεν χτυπά δεν έχει ψάλτη ούτε παπά... Γερακώνες. Ψηλά κοντά στην κορυφή. Ξωκλήσι και δρόμος μέσα στα σύννεφα...  (φωτ. Χαρίδημος)

 Η καταπράσινη πλαγιά με τα Λάμυρα. Υψηλού, Μεσαθουρί, Στραπουριές, μέσα στην ομίχλη και στην βροχή. Η κορυφή του βουνού χαμένη στα σύννεφα (φωτ. Χαρίδημος). 

 

 Μια ακόμα πανοραμική φωτογραφία της Χώρας μέσα σε καταρρακτώδη βροχή. Αυτή η φωτογραφία από τους Γεςρακώνες - κάτι σαν αεροφωτογραφία - θα μπορούσε να είναι και η γενική εικόνα από το πέρασμα της Ωκεανίδας στην Άνδρο αυτό το τριήμερο των απαγορευτικών, των βροχών, των ανέμων. Να ευχαριστήσουμε ως site τον αεικίνητο Χαρίδημο που καθημερινά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων "οργώνει" την Άνδρο και αποτυπώνει τα πάντα στο πέρασμα του για το Εν Άνδρω. Η καλή δουλειά και το καλό αποτέλεσμα που έχουμε προκύπτει από την καλή συνεργασία μας με όλους τους καλούς συνεργάτες μας. Βλέπετε μερικά "σπορ", όπως η ενημέρωση, έχουν έντονη προσωπική σφραγίδα. Αλλά για να έχουν εύρος στο τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι και ομαδικά. Εμείς ποτέ δεν διστάσαμε να μοιραστούμε το καλό αποτέλεσμα με τους άξιους συνεργάτες μας...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"