Άνεμοι 9-10 μποφόρ σάρωσαν την Άνδρο!...

Ισχυρότατοι άνεμοι 9-10 μποφόρ σάρωσαν την Άνδρο από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το βράδυ. Στο Γαύριο λύγιζαν τα δέντρα από τις ριπές του αέρα (φωτ. Ν.Π.)

Μας έμεινε λόγω καιρού και το "Άγ. Γεώργιος" αμανάτι! Ευτυχώς έχει αδειάσει τα καύσιμα από τις δεξαμενές του (φωτ. Ν.Π.)

Το λιμάνι εντελώς έρημο. Κανένα πλεούμενο ή άνθρωπος. Μόνο ένας κρύος άνεμος (φωτ. Ν.Π.)

Τα ίδια και στο Μπατσί. Η Κουβάρα σκοτεινιασμένη πάνω από την Δυτική Άνδρο. (φωτ. Ν.Π.)

Βαρυφορτωμένη η πιο ψηλή κορυφή της Άνδρου. Τα σπίτια μόνο του Απροβάτου σιωπηλά από κάτω της θύμιζαν πως υπήρχε κάποια ζωή. Μια τέτοια μέρα οι άνθρωποι δεν τολμούσαν να βγουν εξώ (φωτ. Ν.Π.)

Και μέσα στην καταιγίδα ένα εμπορικό πλοίο στ' ανοιχτά της Άνδρου έδινε την μάχη του... (φωτ. Ν.Π.)

Κάτω το πέλαγος ανταριασμένο. Οι άσπρες κορυφές των κυμάτων έφτανα όσο έβλεπε το μάτι (φωτ. Ν.Π.)

Μέχρι το βράδυ φρεσκάριζε ο καιρός κι άπλωνε η ερημιά παντού. Μάρτης γδάρτης έλεγαν οι παλαιότεροι. Τέτοιος ήταν εφέτος ο Μάρτης στην Άνδρο. Ακόμα και οι τελευταίες μέρες του επιβεβαιώνουν τις παλιές παροιμίες: "Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης"... (φω. Ν.Π.)

Όχι βεβαίως πως η κατάσταση ήταν καλύτερη στα ανατολικά του νησιού. Εδώ βλέπετε τα κυπαρίσια να γέρνουν στον θυελλώδη άνεμο, ενώ η θάλασσα γύρω από την Χώρα άφριζε κυριολεκτικά. Είπαμε οι τελευταίες μέρες του Μάρτη εφέτος επιβεβαιώνουν τι παροιμίες (φωτ. Χαρίδημος).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"