Ένα περίεργο καλοκαίρι: από το μπουρίνι στην ξαστεριά...

 Είναι ένα περίεργο καλοκαίρι. Ξεκίνησε με φόρα τον Μάιο. Ανακόπηκε με τις διπλές εκλογές στο τέλος του μήνα και στις αρχές του επομένου. Πήγε να πάρει εμπρός τον Ιούνιο, αλλά κόπηκε η φόρα με τις ξαφνικές εκλογές στις αρχές Ιουλίου. Ξαναπήρε κάπως εμπρός πριν ανακόψει, καθώς άνοιξαν οι τουριστικές αγορές της Μεσογείου με φόρα. Η Ελλάδα θα έχει μείωση τουρισμού προβλέπουν ή βλέπουν. Κι εμείς ανηφορίζοντας την κατάφυτη πλαγιά των Λαμύρων και του Υψηλού σε μια στροφή βλέπουμε τις εκκλησιές των δύο χωριών (τον Σωτήρα και τον Ταξιάρχη) να ξεχωρίζουν και να έρχονται στην ευθεία με τρόπο μοναδικό...

 Ανηφορίζουμε την πλαγιά και μαζί μας ανηφορίζει και η Άνδρος, που αγκομαχά στα μέσα Ιουλίου. Βουβός ο καιρός με απότομα μπουρίνια τις τελευταίες μέρες ξαφνιάζει. Βουβό το καλοκαίρι με απότομες στροφές. Βουβός και ο καιρός με απότομα μπουρίνια τις τελευταίες μέρες ξαφνιάζει. Ώσπου ξέσπασε χτες Κυριακή μεσημέρι και στην Άνδρο. Αρχικά στην κατάφυτη πλαγιά έφτασαν οι πρώτες βαριές στάλες της βροχής. Έρχεται καλοκαιρινό μπουρίνι, σκεφτήκαμε. Μπουρίνια είχαμε και θα έχουμε. Τελευταία όλοι μιλάνε για την κλιματική αλλαγή. Ίσως. 

 Ξαφνικά ξεσπά απότομα η καταιγίδα. Ποτάμια του ουρανού επί γης. Αδύνατον να δεις στα λίγα μέτρα. Χρειάζονται καθαριστήρες στο φουλ. 

 Πέρα μακριά η Χώρα μέσα στο σύννεφο και στην βροχή. Ξεπλύθηκαν όλα από την καλοκαιρινή σκόνη και έγιναν ξαφνικά καταπράσινα. 

 Εξακολουθείς να ανηφορίζεις την πλαγιά. Κάπου έκοψε η βροχή. Όχι κάτω στην Χώρα. Εκεί ακόμα βρέχει. Όπως και πέρα στο πέλαγος. 

 Περίεργη σκηνή. Βρέχει στη Χώρα. Βρέχει και στην κορυφή των Γερακώνων που έχει χαθεί στα σύννεφα. Δεν βρέχει στα Φάλικα, ενώ ο καιρός ξανοίγει προς τα Πέρα Χωριά. Μπουρίνι ήταν και πέρασε. Είναι η καλοκαιρινή αστάθεια του καιρού λένε οι μετεωρολόγοι και οι ειδικοί. Είναι η κλιματική αλλαγή λένε οι δημοσιολογούντες. Διαλέγετε και παίρνετε. Ο καιρός πάντα αλλάζει. Το κλίμα πάντα διαφοροποιείται. Εκείνο που κάνει τις εκτιμήσεις να αλλάζουν είναι η χρονική περίοδος που εξετάζει κανείς τις αλλαγές εξηγούσε ο ανδριώτης μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς. Επιλέγουμε χρονική περίοδο (και την ανάλογη οπτική) και πάμε παρακάτω.

 Παρακάτω μας περιμένει ένα χαμογελαστό δειλινό μετά την βροχή. Ο καιρός πάλι αλλάζει. Το μπουρίνι έφυγε. Ο ήλιος ήρθε... για να φύγει. Ένα φεγγάρι που κοντεύει στη γέμιση θα φωτίσει την σχεδόν ξάστερη βραδιά.

 Όλα γύρω καταλαγιάζουν στη νωθρότητα και στην ελαφριά ψύχρα της καλοκαιρινής βραδιάς. Το Εν Άνδρω ήταν εδώ και σας ταξίδεψε σε μια περίεργη καλοκαιρινή μέρα μέσα Ιουλίου στην Άνδρο...

¨ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η εκκλησία που φαίνεται δεν είναι οι Ταξιάρχες.
Ποιά είναι ;