Γεννητούρια και… έρωτες στην Άνδρο!

 

Η φωτογραφία αποτυπώνει μοναδικά τον κύκλο της ζωής. Μια μητέρα-κύκνος σε κάποια απόμερη και ήσυχη παραλία της βόρειας Άνδρου μεταφέρει τα νεογέννητα κλωσόπουλα στη φωλιά τους, δίνοντας τους ταυτόχρονα και την πρώτη αίσθηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο οποίο θα ζήσουν. Υπέροχο «κλικ» για βραβείο…

Την ίδια ώρα στο Μπατσί, εμφανίστηκε ξανά το ζευγάρι των κύκνων, που ζει μόνιμα στο ήσυχο λιμανάκι και το εγκαταλείπει το καλοκαίρι… μην αντέχοντας τον θόρυβο και την πολυκοσμία.

Πιο πέρα δίπλα-δίπλα το αρσενικό με το θηλυκό, βολτάροντας στα ήσυχα νερά… διαλαλούν τον έρωτα τους με αρμονία και μεγαλοπρέπεια. Πιο πέρα άλλο ένα ζευγάρι από θαλασσοπούλια ερωτοτροπεί πάνω σ’ ένα βράχο στο κέντρο της παραλίας στο Μπατσί, αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα!

Τσιμπήματα, φτερουγίσματα και μικρές κραυγές, συνθέτουν το γαϊτανάκι του έρωτα. Η ομορφιά της φύσης στο μεγαλείο της…

Κ.Ρ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν η πρώτη φωτογραφία είναι τραβηγμένη πραγματικά στην Ανδρο, μπράβο στον φωτογράφο.Θα έπρεπε όμως να έχει και μέρος της φύσεως στην οποία ελήφθη για να πείθη. Εχω δεί σε διεθνή φωτ.άλμπουμ (π.χ Νational geographic) παρόμοιες γι'αυτό είμαι υποψιασμένος. Μπράβο βέβαια για τη δημοσίευση.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εστάλη απο φίλο του συνεργάτη από βόρεια Άνδρο

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καταπληκτική φωτο δεν έχω δει ξανά κάτι τέτοιο.Ποιος είναι ο φωτογράφος για πολλά συγχαρητήρια ......