Για τις περιοχές Natura της Άνδρου

Οι περιοχές Natura της Άνδρου

 

ΔΙΚΤΥΟ NATURA: Το δίκτυο Natura είναι ένα Ευρωπαικό Οικολογικό δίκτυο περιοχών. Οι περιοχές αυτές έχουν φυσικούς τύπους οικοτόπων και των ειδών τους που είναι σημαντικοί σε Ευρωπαικό επίπεδο. Στην Άνδρο αυτές οι περιοχές περιλαμβάνουν:

1.Την κοιλάδα Ευρουσών – Αποικιών – Στενιών
2.Τον όρμο Βιταλίου και τον κεντρικό ορεινό όγκο
3.Την κοιλάδα Βουρκωτής – Άχλας
4.Την κοιλάδα Αμμόλοχου – Βαριδίου – Ζόρκου
5.Την Μονή – Όρμο Μονής
6.Την κοιλάδα Βουνίου Διποταμάτων

Ακόμα στο δίκτυο είναι ενταγμένες θαλάσσιες περιοχές στο Κεντρικό & Νότιο Τμήμα, Γύρω Νησίδες & Παράκτια Θαλάσσια Ζώνη (GR4220028) με έκταση 22.036,80 εκτάρια και LIFE10 NAT/GR/000637 -ANDROSSPA και ο Όρμος Βιτάλι & Κεντρικός Ορεινός Όγκος (GR4220001) με έκταση 7.315,31 εκτάρια.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

Για όλες τις παραπάνω περιοχές θα γίνει ημερίδα που θα παρουσιαστούν τα προγράμματα και οι δράσεις που προβλέπονται. Από τον Φορέα Διαχείρισης του δικτύου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:  

Δελτίο Τύπου

Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων στα πλαίσια του προγράμματος του Πράσινου Ταμείου “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2019”, οργανώνει ημερίδα στην Άνδρο με θέμα: “Γνωριμία με τις Περιοχές Natura 2000 της Άνδρου: Αειφορική Διαχείριση, Προκλήσεις, Βιώσιμες Λύσεις”.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 έως 21:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άνδρου.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί ο φορέας, το αντικείμενο της δράσης του, η σημασία των προστατευόμενων περιοχών του νησιού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα αναζητηθούν λύσεις σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και τις τοπικές και εθνικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Άνδρο.

Αξιόλογοι ομιλητές – εισηγητές θα απευθύνουν ομιλίες σχετικά με τις προστατευόμενες περιοχές, την αποτελεσματική προστασία και διαχείριση των απειλούμενων και προστατευόμενων ειδών και οικοτόπων στο νησί και γενικότερα στις Κυκλάδες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

«Γνωριμία με τις Περιοχές Natura 2000 της Άνδρου: Αειφορική Διαχείριση, Προκλήσεις, Βιώσιμες Λύσεις»

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου  Άνδρου

Προσέλευση καλεσμένων  Χαιρετισμοί

 Έναρξη της ημερίδας από τον πρόεδρο του Φορέα  Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων κ.  Κωνσταντίνο Βασιλάκη.

 Ομιλητής: κ. Ισίδωρος  Νικολάου,    Ηλεκτρολόγος  Μηχανικός & Μηχανικός  Υπολογιστών, συντονιστής των προγραμμάτων  του Δήμου Άνδρου

 Ομιλήτρια: κα. Νίκη Καρδακάρη,    Περιβαλλοντολόγος, μέλος του Δ.Σ του ΦΔΠΠΚ,  Αντιπρόεδρος της Ορνιθολογικής Εταιρείας

 Ομιλητής: κ. Παναγιώτης Δενδρινός, Βιολόγος ,  πρόεδρος του Δ.Σ. της ΜΟΜ

 Ομιλητές: κ. Τάσος Δημαλέξης, Βιολόγος & κ.  Ηλίας  Αποστολίδης, Δασολόγος, εκπονητές των ΕΠΜ

 Ομιλητής: κ. Χρήστος  Παπαδάς,    Περιβαλλοντολόγος, εκπρόσωπος της WWF

 Συζήτηση – Τοποθέτηση κοινού – Παρεμβάσεις  φορέων

 Λήξη της ημερίδας

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ημερίδα ορισμός
εκδήλωση που περιλαμβάνει εισηγήσεις και συζήτηση με το κοινό σχετικά με συγκεκριμένο θέμα και διαρκεί μία ημέρα.

Θα μας ενημερώσετε σχετικά με τα διαμειφθεντα στην τεταρτημοριοημεριδα? ή εγινε για το θεαθηναι? Τα εξοδα παραστάσεως? και την τυπικη υποχρεωση καλυψης συμβατικών υποχρεωσεων?. Αλήθεια ποιός ειχε την υποχρεωση κάλυψης του κοστους? Πόσο κοινό άραγε χωραει η αιθουσα του Δ.Σ.? Εαν υποψιαστώ οτι το μαρμαρο το πληρωνουμε τα γνωστα υποζυγια.......

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικώς ρε πατριώτες αυτές οι περιοχές natura,γιατί έχουν χαρακτηρισθεί σαν τέτοιες;;;τι προστατεύεται μέσα σ αυτές;;;η πανίδα και η χλωρίδα;;γενικώς το περιβάλλον;;;ποιος θα μας πει για να μην τρελαθούμε;;;επιτρέπονται οι ανεμ/τριες;;;τι θα κάνει μεγαλύτερη καταστροφή από τις ανεμ/τριες;;;γιατί είναι χαρακτηρισμένη η Ράχη στο Κόρθι σαν natura;;;;πότε χαρακτηρίστηκε και τι προβλέπεται για την συγκεκριμένη περιοχή;;;η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που την έκανε δεκτή ο Φάμελος τι λέει ;;;;;κατά σύμπτωση ο κύριος αυτός είναι μέλος της επιτροπής της Βουλής για το περιβάλλον.Κατά τύχη τον είδα στην τηλεόραση να κόπτεται στην επιτροπή για το περιβάλλον.Αυτά βέβαια δεν είναι να τα λογαριάσει ;oταν έκανε δεκτή την ΜΠΕ για την Ράχη;;;Φαρισαίοι .......Παρακαλείται ο σχολιαστής '''ΠΡΟΣΟΧΗ''ας μας πει παρακαλώ ποιος είναι ο νόμος που λέει ότι στις περιοχές natura επιτρέπονται οι ανεμ/τριες;;;τον ευχαριστώ.......

This comment was minimized by the moderator on the site

Με δεδομένο ότι στις περιοχές Νatura επιτρέπονται και εγκαθίστανται και ανεμογεννήτριες (βλ. λ.χ. περιοχές Ράχη και Ξηροκάμπι Κορθίου) και γίνονται" Γής Μαδιάμ", ξηρολιθιές, αιμασιές , αισθητική και ανάγλυφο τοπίου, το πρόγραμμα και οι ενημερώσεις αυτές δεν έχουν καμμία ιδιαίτερη σημασία, γίνονται απλά για να γίνονται, για το θεαθήναι και γίνονται άσκοπες δαπάνες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μα αυτό είναι ένα από τα υποχρεωτικά happenings που πρέπει να δείξουν στα παραδοτέα οι εμπλεκόμενοι για να πάρουν την χρηματοδότησή τους..............................
Και ο χρόνος και ο χώρος είναι αστεία για ουσιαστική ενημέρωση!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σε περιοχές natoura επιτρέπονται μια σειρά χρήσεων γης. H natura δεν ακυρώνει κάθε ενέργεια. Κάνετε λάθος με όσα γράφετε. Διαβάστε λίγο το νόμο πριν ατυτοχεδιάσετε γράφοντας πολλά από τα παραπάνω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κα Μαιρη Ευγενιδου βρισκομαστε στην Ελλαδα που ο καθενας κανει οτι γουστάρει, αρκει να φακελωνεις τον καταλληλο ανθρωπο στην κατάλληλη θεση.... Η Μενεγακη εχτισε μεσα στη περιοχη Natura της περιοχης Αχλα, ο Πετσας εβγαλε αδεια λατομειου μεσα στην περιοχη Natura του στενου στο Κορθι.Ο Χαλας-Τσιαμαλος πηρε αδεια λατομειου πετρας σε περιοχη Natura στην Βορρη. Και ποσα αλλα ακομα πανω στο νησι... Δυστυχώς. Δεν επιτρέπεται, αλλα κανενας δεν διαμαρτυρήθηκε ποτε και δεν υπηρχε καποια ενσταση για την εκδοση αδειας σε απαγορευμένη περιοχη ......

This comment was minimized by the moderator on the site

Στις περιοχες NATURA πρεπει να βγαινουν αδειες οικοδομής? Θα επιθυμούσα μια απαντηση διότι δεν γνωρίζω..