Ασθενής η επερχόμενη καταιγίδα Γηρυόνης στην Άνδρο

Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις ασθενής θα είναι η επερχόμενη καταιγίδα στην Άνδρο. Η ιστοσελίδα Wind προβλέπει βροχή και μέτριους νότιους ανέμους το πρωί της Δευτέρας 25/11

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα METEO η βροχή θα αρχίσει από τη νύχτα της Κυριακής και θα δυναμώσει το πρωί της Δευτέρας 25/11. 

Βίντεο της Meteo.gr που αποτυπώνει την κίνηση της επερχόμενης από τη νύχτα της Κυριακής καταιγίδας Γηρυόνης 

-  Ποιος ήταν ο Γηρυόνης που έδωσε το όνομα του στην επερχόμενη κακοκαιρία;

Στο Wikipedia διαβάζουμε ότι ο Γηρυόνης στην ελληνική μυθολογία ήταν ένας τρισώματος ή τρικέφαλος γίγαντας, γιος του Χρυσάωρα ή του θεού Ποσειδώνα και της Καλλιρρόης, κόρης του Ωκεανού. Και στις δύο εκδοχές, είναι εγγονός της Μέδουσας Γοργώς.

-  Από πού προέρχεται το όνομα Γηρυόνης;

Σύμφωνα πάντα με την Wikipedia το όνομα Γηρυόνης προέρχεται από το ρήμα γηρύω που σημαίνει φωνάζω, σκούζω. Ο μυθολογικός Γηρυόνης ήταν επίσης γνωστός με τα ονόματα Γηρυονέας, Γηρυονεύς και Γηρυών.

-  Τον Γηρυόνη τον σκότωσε ο Ηρακλής

Ο Γηρυόνης κατοικούσε στη νήσο Ερύθεια, στην ομιχλώδη Δύση, στα πέρατα του Ωκεανού. Είχε πλούσια κοπάδια βοδιών, που τα έβοσκε ο Ευρυτίων και ο δικέφαλος σκύλος Όρθρος ή Όρθος, κοντά στο μέρος όπου ο Μενοίτιος έβοσκε τα κοπάδια του Άδη. Με διαταγή του Ευρυσθέα ο Ηρακλής ήρθε στην Ερύθεια για να πάρει τα βόδια του Γηρυόνη στον ομώνυμο άθλο του, τον δέκατο κατά σειρά. Ο Ηρακλής σκότωσε τελικά τότε τον Γηρυόνη, κοντά στον ποταμό Ανθεμούντα, όπου συναντήθηκαν και αναμετρήθηκαν.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/poios-itan-giryonis-onoma-stin-kakokairia

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet