Η Άνδρος πριν τον «Ιανό». Παράδεισος επί της γης!

Την ώρα που ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» σφυροκοπούσε χθες το απόγευμα την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και τις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου, η Άνδρος έμοιαζε σαν να ήταν… σε άλλο πλανήτη! Ίσως ζούσε το ωραιότερο φθινοπωρινό δειλινό. Πεντακάθαρη ατμόσφαιρα, κρυστάλλινη ορατότητα, σχεδόν καλοκαιρινή θερμοκρασία και μια θάλασσα ακύμαντη σαν λίμνη!

Ο ήλιος έπεφτε πέρα από τον Κάβο Ντόρο στις ακτές της Αττικής και η εικόνα από τα υψώματα της Παλαιόπολης  μοναδική. Χρώματα κι αρώματα παντού. Το πέλαγος ατάραχο να σκοτεινιάζει και οι πλαγιές του βουνού να λάμπουν στις τελευταίες αχτίδες. Απέναντι η Γυάρος σαν να είναι δίπλα!

Μοναδικό θέαμα αν αναλογιστεί κανείς ότι σε άλλες ελληνικές περιοχές η βροχή και η θύελλα την ίδια στιγμή, προκαλούσε έντονη ανησυχία και πλημμύρες. Πάντως όλα δείχνουν ότι ο… διπρόσωπος «Ιανός» θα δικαιώσει το όνομα του και θα περάσει-αν περάσει τελικά- από τις Κυκλάδες και την Άνδρο… ξώφαλτσα, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα και θαλασσοταραχή. Ωστόσο για καλό και για κακό χρειάζεται προσοχή, επαγρύπνηση και προετοιμασία για παν ενδεχόμενο.

Σ.Δ.