ΠΡΟΣΟΧΗ: Τρίτη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος»

Θέση βαρομετρικού χαμηλού και υετός (βροχή/χιόνι) το πρωί της Δευτέρας 18/1

Βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά το βράδυ της Κυριακής 17/1, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η τρίτη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και τις ισχυρές βροχοπτώσεις στις νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Ιδιαίτερα στα δυτικά της Κρήτης υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Παράλληλα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν, ενώ οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Στο Χάρτη 1 φαίνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται το πρωί της Δευτέρας 18/1. Στους Χάρτες 2α και 2β με πράσινες αποχρώσεις παρουσιάζεται το ύψος της βροχόπτωσης και με μωβ αποχρώσεις η ένταση της χιονόπτωσης για τα τρίωρα 05:00-08:00 και 08:00-11:00 της Δευτέρας 18/1. 

Πηγή: meteo.gr - https://meteo.gr/article_view.cfm?entryID=1602 

Ύψος βροχόπτωσης και ένταση χιονόπτωσης κατά το τρίωρο 05:00-08:00 της Δευτέρας 18/1

Νότιο Αιγαίο: Οδηγίες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα 

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου και λόγω των διαδοχικών φαινομένων κακοκαιρίας, πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τους να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας::

Καταιγίδες - θυελλώδεις άνεμοι.

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

Κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης

Χιονοπτώσεις

 Προετοιμασία

Κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/mini_edition_2018.pdf