Κύκνοι… μετεωρολόγοι!!! Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία…

Στην Άνδρο την Πέμπτη 11/2/21 έγινε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας και ανατέθηκαν καθήκοντα, ενώ μηχανήματα, λιμεναρχείο, ΣΕΔΑ και πυροσβεστική είναι σε επαγρύπνηση. Ο καιρός αναμένεται να επηρεάσει το νησί κυρίως Κυριακή 14/2 και Δευτέρα 15/2. Αυτά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Τα ίδια όμως προβλέπουν και οι κύκνοι της Ραφήνας...

 

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου λίγο πριν το μεσημέρι. Ο «Θεολόγος» φτάνει στην Ραφήνα επιστρέφοντας από την Μύκονο, την Τήνο και την Άνδρο. Νοτιάς, υγρασία και θάλασσα φουρτουνιασμένη. 

Στο ρέμα που εκβάλει στην άκρη του λιμανιού οι… μετεωρολόγοι της φύσης, προειδοποιούν τους πρωινούς περιπατητές για την επερχόμενη κακοκαιρία. Είναι κύκνοι που ύστερα από πολύ καιρό επανεμφανίζονται στην περιοχή, προαναγγέλλοντας την σκληρή αλλαγή του καιρού!

Τα όμορφα πουλιά είναι ανήσυχα και ψάχνουν ιδανικές γωνίες δίπλα στο νερό για να κουρνιάσουν. Ξέρουν ότι οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες! Παλιοί κάτοικοι της Ραφήνας, που παρατηρούν τα φαινόμενα της περιοχής, ισχυρίζονται ότι η επανεμφάνιση των κύκνων έχει να κάνει με την κακοκαιρία «Μήδεια».

Σ.Δ.