Η μοναδική ομορφιά της Άνδρου ή από Μάρτη καλοκαίρι...

Του Δημοσθένη Αδάμη

 

Σαββατοκύριακο. Μέσα Μάρτη. Κι ο καιρός ιδανικός. Ευκαιρία προετοιμαζόμενος για το καλοκαίρι να φτιάξω ένα βίντεο, για το κανάλι μου, το http://spearfishing-life.com/. Το καλοκαίρι που ξεκινά… από τον Μάρτη. Ή, όπως έλεγαν οι παλαιότεροι: Από Μάρτη καλοκαίρι… Έτσι, πήρα απόφαση για ένα γρήγορο ταξίδι στην μαγευτική Άνδρο, το νησί της καταγωγής μου και για ένα βίντεο-κάλεσμα στην Άνδρο μόλις θα ανοίξουν τα ταξίδια.

Το χάραμα με βρίσκει στην Ραφήνα, όπου θάλασσα και ουρανός, μοιάζουν να έχουν πάρει φωτιά και το ταξίδι ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς! Ft;anv sthn ;Andro. Μια γρήγορη βόλτα στην Χώρα του νησιού απαραίτητη. Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, επιτέλους μου επιτρέπουν να πραγματοποιήσω μια διαδρομή στους Αγίους Σαράντα, την επιβλητική κορυφή της Κουβάρας!

 

Μετά από 6χλμ σχετικά βατού χωματόδρομου, βρίσκεσαι στην 3η υψηλότερη κορυφή του Αιγαίου, απ’ όπου μπορείς να θαυμάσεις νησιά, που βρίσκονται ακόμα και 50μίλια μακριά! Μπορείς επίσης να δεις σχεδόν όλο το νησί της Άνδρου προς τον Καμπανό βόρεια και μέχρι το Στενό και την Τήνο. Και το εντυπωσιακό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, χτισμένο επάνω στο άγριο σύμπλεγμα βράχων, πάνω από την Άρνη.

Από εκεί ανάμεσα στα σύννεφα και στον λίγο χρόνο που έμενε πριν δύσει ο ήλιος, φύγαμε για να συνεχίσουμε το γύρισμα του ντοκιμαντέρ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στην βορειοδυτική πλευρά της Άνδρου πλέον. Βούτηξα επιτέλους στα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά του νησιού μας. Εκεί οι υποβρύχιες κάμερες πλέον, ανέλαβαν τα αποτυπώσουν την ομορφιά του υποβρύχιου κόσμου, σε μια βουτιά για ψαροντούφεκο, εξασκώντας την πιο οικολογική και βιώσιμη μορφή αλιείας.

Η θάλασσα τελικά φάνηκε πλουσιοπάροχη και μια ώρα μετά, το ηλιοβασίλεμα με βρήκε να καθαρίζω την συναγρίδα που μόλις είχα πιάσει στην ακρογιαλιά. Το ταξίδι είχε πλέον ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία και η Άνδρος απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού!

Το μόνο που έμενε, ήταν η κατανάλωση του ψαριού παρέα με δύο φίλους και το μοντάζ των εκατοντάδων Giga σε πλάνα που είχα συλλέξει! Το καλοκαιράκι σχεδόν έφτασε και η Άνδρος με την άγρια ομορφιά της είναι εκεί, να την γυρίσουμε από την κορυφή μέχρι τη θάλασσα και να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της!

 Ακολουθεί το βίντεο για την Άνδρο από το κανάλι http://spearfishing-life.com/ :