Από που έρχονται τα σκουπίδια στις παραλίες του Κορθίου;

(Από αναγνώστη μας που κατάγεται από το Κόρθι κι έχει σπίτι στις Μένητες λάβαμε σήμερα το πρωί το παρακάτω σημείωμα και πολλές φωτογραφίες με σκουπίδια. Επιλέξαμε μερικές και τις δημοσιεύουμε ώστε να πάνε οι αρμόδιοι να τα μαζέψουν και το λιμενικό να δει από που ήρθαν. Ο αναγνώστης μας προτρέπει και τους "οικολόγους των ανεμογεννητριών" αν ευαρεστηθούν να ενδιαφερθούν κι αυτοί που έχουν βαλθεί να "σώσουν την Άνδρο" μόνοι τους! Είναι μια ευκαιρία - όπως παρατηρεί ο Σταμ, Τηνιακός - να δείξουν ευρύτερα το ενδιαφέρον τους και για το θαλάσσιο περιβάλλον... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Αγαπητέ Διαμαντή καλημέρα,

Τις τελευταίες μέρες η θάλασσα στις παραλίες του Κορθίου ξεβράζει σκουπίδια. Η παραλία Μύλος έχει μετατραπεί σε μια τεράστια χωματερή πλαστικών. Πρέπει κάποιος να τα μαζέψει.

Ο Δήμος ή το Λιμενικό που έχουν την αρμοδιότητα πρέπει να κοιτάξουν από πού έρχονται και να τα μαζέψουν. Απορώ επίσης αν οι «οικολόγοι των ανεμογεννητριών», που κάνουν τόση φασαρία, θα φιλοτιμηθούν να κινητοποιηθούν και γι’ αυτά; Κι αν είναι δυνατό να τα μαζέψουν.

Δυστυχώς όμως, όπως φαίνεται το πρόβλημα είναι και στης «Γριάς το πήδημα» όπου πολλά σκουπίδια είναι μέσα στη θάλασσα και στη παραλία. Κι εκεί πρέπει κάτι να γίνει και το λιμενικό να δει και από πού έρχονται.

Σημ.: Οικολόγους ανεμογεννητριών = αυτοί που είναι αντίθετοι στις ανεμογεννήτριες.

Σταμάτης Τηνιακός

Μένητες