ΑΝΔΡΟΣ: Περιορισμένη χιονόπτωση και χιονόνερο. Δελτίο καιρικών φαινομένων...

Δεν αναφερθήκαμε στον καιρό αυτές τις μέρες γιατί η τελευταία κακοκαιρία του Μάρτη που είναι σε εξέλιξη δεν είχε χιόνια. Είχε αραιή χιονόπτωση και χιονόνερο στα ορεινά. Είχε ισχυρούς ανέμους και κρύο. Όμως το ελάχιστο χιόνι που έπεσε κάποια ημίωρα δεν είχε διάρκεια και όπου το έστρωσε ήταν στους πόντους και για λίγο. Η φωτογραφία του συνεργάτη μας Χαρίδημου, ακοίμητου παρατηρητή των φυσικών φαινομένων της Άνδρου, αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές. Σημάδια χιονιού μόνο στην οροσειρά της Κουβάρας, ενώ το Πέταλο δεν έχει ίχνος.

Πριν λίγο εκδόθηκε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με ισχυρές τοπικές βροχές σε Κυκλάδες & Δωδεκάνησα για Τρίτη 22/3 και ζητείται η ετοιμότητα των υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με τον παρατηρητή μας τα νερά στον υπόγειο ταμιευτήρα της Αβύσσου έχουν ξεπεράσει σε βάθος τα 5,44 μέτρα. Κι αν προσθέσουμε και το ύψος του αισθητήρα που είναι ένα περίπου μέτρο πάνω από τον βυθό τότε μιλάμε για 6 και πλέον μέτρα. Κάτι που δίνει ελπίδες για το καλοκαίρι. Όμως, ακόμα τα ποτάμια και τα ρέματα δεν έχουν πλημμυρίσει. Κάτι που λέει πως η γη δεν λέει να ξεδιψάσει ολοκληρωτικά...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet